Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Rezultatele parţiale ale alegerilor din România. PSD în fruntea clasamentului

© ziaruldeiasi.roNumărare voturi
Numărare voturi - Sputnik Moldova
Abonare
Duminică, românii cu drept de vot au participat la scrutinul local în cadrul căruia şi-au ales primarii şi reprezentanţii în Consiliile locale şi judeţene. Prezenţa la vot pe ţară a fost de 48,2%.

CHIŞINĂU, 6 iunie — Sputnik. Datele parţiale prezentate de Comisia Electorală Centrală din România atestă victoria detaşată a candidatului PSD în cursa pentru primăria Bucureşti.
Astfel, candidatul PSD GABRIELA Firea obţine 43,56% din voturi.

Выборы в Приднестровье - Sputnik Moldova
Bucureştiul şi-a ales primarul. Rezultate exit-poll

Ea este urmată, potrivit rezultatelor parţiale, de Nicuşor Dan (Uniunea Salvaţi Bucureştiul), cu 29,05%, Cătălin Predoiu (PNL) — 10,74%, Robert Turcescu (Partidul Mişcarea Populară al fostului preşedinte Traian Băsescu) — 6,36%.

Rezultatele parţiale după numărarea a 57,32% de voturi confirmă victoria PSD în alegerile pentru primari la nivel de ţară. Formaţiunea obţine astfel 44,52% din voturile alegătorilor.

PNL înregistrează un scor de 34,6%, ALDE, 4,92%, UDMR 4,87%, iar PMP, 4,03%.

PSD este lider de asemenea în consiiliile judeţene, în consiliile locale şi în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, cu un scor electoral comparabil, de aproximativ 40 la sută.

Prezenţa la vot pe ţară a fost de 48,2%. La Bucureşti au votat 33,09% dintre alegători.

Fluxul de știri
0