Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A fost reținut un mare șef de la CNA

© Sputnik / Rodion ProcaMascat CNA НАЦ
Mascat CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Abonare
Morari a precizat că angajatul CNA reținut este un inspector superior din aparatul central al CNA. Dacă vina acestuia va fi demonstrată, el ar putea fi condamnat la închisoare pe un termen de până la 7 ani.

CHIȘINĂU, 6 iun – Sputnik. Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a anunțat luni că un colaborator important al CNA, cu o vechime apreciabilă de muncă în domeniul combaterii crimelor economice și corupției, este cercetat pentru că ar fi luat mită de la președintele Federației de Baschet, în sumă de 100 de mii de euro.

Президент федерации баскетбола Молдовы Октавиан Вукол - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Preşedintele Federaţiei de baschet a ajuns în izolatorul CNA

Reținerea angajatului CNA a avut loc vineri, 3 iunie curent.

Ofițerului de la CNA îi este imputată infracțiunea de trafic de influență. Drept temei pentru pornirea acțiunilor de urmărire penală în privința acestuia a servit denunțul președintelui Federației naționale de baschet, care la moment este în arestul CNA și este bănuit de escrocherie în proporții deosebit de mari.

Potrivit lui Viorel Morari, mita de 100 de mii de euro care i-ar fi fost oferită angajatului CNA a fost dată pentru ca acesta să influențeze o decizie pe cauza penală respectivă, în sensul nereținerii persoanei care a făcut denunțul.

Morari a precizat că angajatul CNA reținut este un inspector superior din aparatul central al CNA. Dacă vina acestuia va fi demonstrată el ar putea fi condamnat la închisoare pe un termen de până la 7 ani.

Fluxul de știri
0