Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Preşedintele Federaţiei de baschet a ajuns în izolatorul CNA

© photo: fbrm.mdПрезидент федерации баскетбола Молдовы Октавиан Вукол
Президент федерации баскетбола Молдовы Октавиан Вукол - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedintele Federaţiei moldoveneşti de baschet a fost reţinut de ofiţerii CNA pentru 72 de ore, într-un dosar de escrocherie.

CHIŞINĂU, 16 mai- Sputnik. Preşedintele Federaţiei de Baschet din Republica Moldova (FBRM), Octavian Vucol, a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie. Acesta este bănuit de dobândirea averii străine, prin înşelăciune, în proporţii deosebit de mari. Victima este un cetăţean al Republicii Slovacia şi susţine că ar fi fost deposedat de 210 mii de euro.

Футбольный мяч - Sputnik Moldova
Republica Moldova
CNA: dosarul „mitei în fotbal” a fost transmis în judecată

În cadrul urmăririi penale s-a constatat că bănuitul, împreună cu alte persoane, urmărind scopul de a-l deposeda pe cetăţeanul slovac de bani, l-ar fi convins pe acesta să investească 340 de mii de euro pentru construcţia unui complex sportiv multifuncţional pe strada Trandafirilor 2 din Chişinău, pentru Federaţia Naţională de Baschet. Aceasta chiar dacă FBRM nu deţinea vreun titlu de proprietate asupra terenului pe care urma să se construiască acel complex sportiv şi nici autorizaţie pentru construcţie.

Astfel, pe parcursul anului trecut, cetăţeanul slovac, deţinând funcţia de administrator al unei companii de pe teritoriul Republici Slovace, ar fi  transferat pe conturile Federaţiei de Baschet din Moldova şi ar fi transmis bănuitului şi altor persoane diferite sume de bani, în numerar, în calitate de avans pentru începerea lucrărilor de proiectare a complexului sportiv.

„În total, suma cu care a fost prejudiciată compania slovacă este de 210 mii de euro. Ceea ce constituia, la etapa dată, echivalentul sumei de 4 645 388 lei conform cursului BNM”, precizează CNA.

Vucol este reţinut pentru 72 de ore în izolatorul CNA. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 15 ani de închisoare.

Fluxul de știri
0