Clinton, la un pas de a deveni candidatul democraților la prezidențiale în SUA

© Sputnik / David Khizanishvili / Accesați arhiva multimediaОфициальный визит Госсекретаря США Хиллари Клинтон в Грузию
Официальный визит Госсекретаря США Хиллари Клинтон в Грузию - Sputnik Moldova
Abonare
Câștigând detașat alegerile primare din Puerto Rico, democrata mai are de făcut un singur pas: la următoarele alegeri primare de marți să se asigure de susținerea din partea a încă treizeci de delegați la congresul partidului.

CHIȘINĂU, 6 iun — Sputnik. Hillary Clinton a câștigat la Puerto Rico alegerile primare pentru președinția SUA, transmit mass-media americane.

An American Flag is seen through razor wire at Camp VI in Camp Delta where detainees are housed at Naval Station Guantanamo Bay in Cuba - Sputnik Moldova
Clinton l-a învinuit pe Trump de tiranofilie, iar el pe ea - de trădare de stat

Conform datelor preliminare, pentru Clinton s-au pronunțat 61,7% dintre alegători, iar pentru colegul său de partid Bernie Sanders — 37,9%.

Potrivit experților, după victoria din Puerto Rico Clinton va obține cele circa 30 de voturi din partea delegaților la congresul partidului, care va avea loc la sfârșitul lunii iulie în Philadelphia. Pentru a-și asigura succesul și a deveni prima femeie-candidat din istoria SUA la postul de președinte al țării, ea va trebui să acumuleze încă 30 de voturi ale delegaților în cadrul alegerilor primare care se vor desfășura marți, 7 iunie, în cinci state.

Fluxul de știri
0