Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Pavel Filip, plecat pentru două zile din țară

© Sputnik / Мирослав РотарьПавел Филип
Павел Филип - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Premierul moldovean are planificate întrevederi bilaterale cu omologii săi din statele CSI. El se va întâlni și cu președintele kârgâz și va participa la ședințele Consiliului șefilor de guverne în format restrâns și extins, care vor fi urmate de semnarea documentelor de cooperare sectorială.

CHIȘINĂU, 6 iun – Sputnik. Prim-ministrul Pavel Filip va participa la reuniunea șefilor de guverne din țările membre ale Comunității Statelor Independente (CSI), care va avea loc în perioada 6-7 iunie curent, la Bișkek, Republica Kârgâzstan, informează serviciul de presă al Guvernului.

Павел Филип - Sputnik Moldova
Filip ademenește investitorii cu o industrie dulce

Sursa precizează că la eveniment vor fi prezenți primii miniștri ai Federației Ruse, Belarusului, Kazahstanului, Tadjikistanului, precum și vicepremierii din Azerbaidjan, Armenia, Turkmenistan, Uzbekistan, ambasadorul Ucrainei și președintele Comitetul Executiv al CSI, Serghei Lebedev.

”Summitul va aborda un spectru larg de subiecte privind consolidarea cooperării bilaterale şi multilaterale dintre statele membre ale comunității în domeniile politic, comercial-economic, agricol, cel al sănătății, educației, transportului, antreprenorialului, cercetării și inovației”, menționează sursa oficială.

La Bișkek, Pavel Filip are programate întrevederi bilaterale cu omologii săi din statele CSI.

De asemenea, el se va întâlni cu Președintele Republicii Kârgâzstan și va participa la ședințele Consiliului șefilor de guverne în format restrâns și extins, care vor fi urmate de semnarea documentelor de cooperare sectorială.

Fluxul de știri
0