Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Moldova crește mortalitatea

© Sputnik / Evghenii PANASENCOПенсионер pensionar bătrâni bătrân
Пенсионер pensionar bătrâni bătrân - Sputnik Moldova
Abonare
Conform statisticii, în Moldova omenii mor cel mai des din cauza bolilor sistemului cardiovascular, tumorilor, bolilor tractului digestiv și accidentelor.

CHIȘINĂU, 3 iun — Sputnik. În anul 2015, mortalitate în Moldova a crescut uşor și constituie 11 decese la 1000 de persoane, informează Biroul Național de Statistică (BNS) al RM.

Potrivit BNS, în anul trecut numărul deceselor pe țară a crescut cu 1%.

pensionari пенсионеры - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Procesul de îmbătrânire a populației riscă să atingă proporții fără precedent

Cel mai mic indicator al mortalităţii a fost înregistrat la Chișinău (8%), iar cel mai înalt — la Dondușeni (16%). Conform statisticii, această diferență semnificativă este condiționată de faptul că la sate coeficientul îmbătrânirii este mai ridicat. Astfel, durata vieții orășenilor este în medie cu 4 ani mai mare.

Ca și mai înainte, în Moldova majoritatea absolută a deceselor (57%) au drept cauză bolile sistemului cardiovascular. Pe locul doi se află tumorile (15%). BNS menționează că femeile din Moldova trăiesc în medie cu 8 ani mai mult ca bărbații.

În anul trecut în Moldova au murit 375 de copii. Astfel, mortalitatea infantilă constituie 10 decese la 1000 de persoane. Majoritatea minorilor mor la vârsta fragedă. Cel mai mare indicator al mortalității infantile pe anul trecut a fost înregistrat la Cimișlia.

Fluxul de știri
0