Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Geniştii moldoveni în Kosovo au distrus într-o zi 15 obiecte explozive

© пресс-служба Национальной армии РМMilitari se antrenează pe un poligon
Militari se antrenează pe un poligon - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Un grup format din 41 de militari, dintre care 33 de infanterişti, șapte genişti şi un ofiţer de stat major, se află într-o misiune de pacificare În Kosovo.

CHIŞINĂU, 5 apr – Sputnik. Grupul de genişti din cadrul celui de-al patrulea contingent al Armatei Naţionale, detaşat în misiunea de menţinere a păcii KFOR din Kosovo, a demarat operaţiunile de deminare în aria de responsabilitate, alături de geniştii din SUA, Elveţia, Ucraina din cadrul Forţelor de securitate din Kosovo. Acţiunile se desfăşoară în contextul „Programului de luptă împotriva minelor pentru anul 2016.

Gheorghe Brega înmânează drapelul de luptă militarilor moldoveni din contingentul KFOR-4 - Sputnik Moldova
Societate
Contingentul de militari moldoveni KFOR-4, gata de misiune în Kosovo

Potrivit comandantului contingentului Armatei Naţionale, locotenent-colonelul Ruslan Cojocaru, geniştii moldoveni au distrus într-o zi 15 obiecte explozive, depistate pe teritoriul regiunii Kosovo.

În acelaşi timp, infanteriştii moldoveni au executat misiuni de patrulare combinată, instalare a posturilor de observare, serviciu la punctele de control şi trecere, dar şi paza bazei „Camp Vilaggio Italia” din localitatea Pech. 

De asemenea, militarii au asigurat paza şi apărarea Mănăstirii „Visoki Decane”, obiectiv cu statut special aflat în responsabilitatea Grupării de Forţe Multinaţionale Vest.

Contingentul KFOR-4 este format din 41 de militari, dintre care 33 de infanterişti, șapte genişti şi un ofiţer de stat major.

Fluxul de știri
0