Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Două persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor din România

© Photo : Observator.tvInundații
Inundații - Sputnik Moldova
Abonare
În urma intemperiilor, peste 200 de persoane au fost evacuate, iar două persoane au fost ucise de furia apelor.

CHIŞINĂU, 3 iun — Sputnik. Peste 200 de persoane au fost evacuate preventiv și salvate din situații de urgență, în urma inundațiilor care au afectat localități din 7 județe ale țării, comunică Ministerul Afacerilor Interne din România.

Potrivit instituţiei, peste 7 mii de angajați — pompieri, jandarmi și polițiști — au fost pregătiţi să intervină în localitățile afectate.

„Fenomenele meteorologice periculoase din ultimele 24 de ore au afectat 89 de localități din județele Bacău, Covasna, Galați, Harghita, Neamț, Suceava și Vrancea", se precizează în comunicatul ministerului de resort.

România sub ape - Sputnik Moldova
COD ROŞU de inundaţii în şase judeţe din România

Intemperiile au afectat cel mai mult județul Bacău, unde au fost evacuate preventiv în jur de 100 de persoane din localitățile Mărgineni, Helegiu, Brătila și Livezi.

Alte 38 de persoane, dintre care 19 adulți și 19 minori au fost salvate din situații critice. În localitatea Livezi un bărbat a fost găsit înecat în urma viiturilor.

În județul Vrancea o situație deosebită s-a înregistrat în localitatea Ruginești, unde viitura produsă ieri de pe râul Trotuș acoperă încă 3 kilometri pe DN2 și pe ruta feroviară spre Adjud.

Tot în localitatea Ruginești a fost găsită o altă persoană decedată, de asemenea surprinsă de viitură.

În județul Neamț, 64 de persoane au fost evacuate preventiv din localitățile Straja, Tarcău și Hangu, iar o altă persoană izolată de ape a fost salvată.

Potrivit MAI situația la această oră s-a stabilizat iar forțele MAI intervin pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase.

Fluxul de știri
0