COD ROŞU de inundaţii în şase judeţe din România

© stireazilei.comRomânia sub ape
România sub ape - Sputnik Moldova
Abonare
Joi a fost instituit cod roşu de inundaţii în şase judeţe din România. Avertizarea a fost instituită din cauza ploilor abundente.

CHIŞINĂU, 2 iun — Sputnik. Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a instituit joi, COD ROŞU de inundaţii în şase judeţe din România şi anume: Bacău, Covasna, Harghita, Suceava, Neamț și Vrancea.

Гроза в Новосибирске - Sputnik Moldova
NEWS ALERT: ANM anunță ploi torențiale. Cod portocaliu în mai multe județe

Avertizarea este valabilă începând de joi, 2 iunie, de la ora 22.00, până vineri, la ora 18.00, pe râuri din bazinele hidrografice R. Negru (județele Harghita și Covasna), afluenții din bazinul superior și mijlociu al Bistriței (județele Suceava, Harghita și Neamț), Trotuș (județele Harghita, Neamț și Bacău) și Putna (județul Vrancea).

"Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu efecte de inundații și creșteri rapide de debite și niveluri cu depășiri cu 20-50 cm ale Cotelor de Pericol pe afluenții Trotușului aferenți sectorului aval confluență Uz-amonte Onești, județele Bacău și Covasna. Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele hidrografice Slanic, Oituz și Dofteana", transmite INHGA.

Fluxul de știri
0