Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova îi propune României o agendă culturală comună

© Sputnik / Мирослав РотарьВоевод
Воевод - Sputnik Moldova
Abonare
Inițiativa privind agenda culturală moldo-română comună se referă la susținerea industriilor creative care valorifică patrimoniul material și imaterial de pe ambele maluri ale Prutului.

CHIȘINĂU, 3 iun – Sputnik. Viceministrul moldovean al Culturii, Igor Șarov, aflat joi într-o vizită oficială în România, a avansat ideea dezvoltării unei agende culturale comune moldo-române. Despre aceasta oficialul moldovean a vorbit la întrevederea cu secretarul de stat pentru relația cu românii de pretutindeni, Petre Guran.

Прием документов на обучение в ВУЗы - Sputnik Moldova
Protocol moldo-român de colaborare în educație

Serviciul de presă al Ministerului Culturii de la Chișinău precizează că inițiativa lui Igor Șarov privind agenda culturală moldo-română comună vizează susținerea industriilor creative care valorifică patrimoniul material și imaterial de pe ambele maluri ale Prutului.

O altă propunere avansată de Igor Şarov a fost cea privind implicarea Departamentului Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, din cadrul Ministeruluiromân al Afacerilor Externe (MAE-DPRRP), în susținerea participării editurilor din România la târgul de carte „Bookfest” de la Chișinău, eveniment organizat anul acesta în perioada 31 august-4 septembrie 2016.

De asemenea, viceministrul moldovean a mulțumit pentru suportul acordat de către MAE-DPRRP în susținerea unor importante publicații culturale din Republica Moldova și a unor evenimente culturale de anvergură.

La rândul său, oficialul român l-a asigurat pe interlocutorul său de continuarea parteneriatului și a sprijinului acordat de MAE-DPRRP mediului cultural din Republica Moldova.

Fluxul de știri
0