Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Moldova a demarat sesiunea BAC 2016

© Sputnik / Павел Лисицын / Accesați arhiva multimediaExamen
Examen - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, probele de examen vor fi organizate în 102 centre de BAC, dintre care 30 sunt amplasate în municipiul Chișinău, iar 72 în ale localități ale republicii.

CHIȘINĂU, 3 iun – Sputnik. Ministerul Educației anunță că, în perioada 3 — 21 iunie 2016, se vor desfășura probele la examenul de bacalaureat. La sesiunea curentă sunt admiși 21 524 candidați, dintre care 16 282 (75,65%) sunt absolvenți ai claselor a XII-a, iar 5 242 (24,35%) sunt restanțieri din sesiunile anterioare. Primul examen din actuala sesiune se desfășoară azi, 3 iunie, la disciplina limba și literatura română.

Potrivit Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, probele de examen vor fi organizate în 102 centre de BAC, dintre care 30 sunt amplasate în municipiul Chișinău, iar 72 în ale localități ale republicii.

Examen, Экзамен - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Aproape 500 de elevi vor fi scutiţi la BAC de examenul la limba străină

Primul examen din sesiunea de bacalaureat 2016 este susținut astăzi, 3 iunie, de către 3118 candidații alolingvi, la disciplina limba și literatura română.

Cea de a doua probă de examen va avea loc marți, 7 iunie, la limba de instruire, iar vineri, 10 iunie, se va desfășura examenul la limba străină.

Conform orarului, examenul la disciplina de profil va avea loc pe data de 14 iunie. Candidații de la profilul real vor susține proba la matematică, cei de la profilul umanist – la istoria românilor și universală, iar candidații de la instituțiile de învățământ cu profil arte sau sport vor susține proba de examen la disciplina de profil respectivă.

Examenul la disciplina la alegere (geografie, fizică, chimie, biologie, matematică, istoria românilor și universală, informatică) se va desfășura pe data de 17 iunie.

Ultimul examen din sesiunea de BAC 2016 va avea loc pe data de 21 iunie. În această zi elevii de etnie bulgară, găgăuză și ucraineană vor susține proba la limba maternă.

Durata unei probe de examen constituie trei ore astronomice.

Ministerul Educației menționează că verificarea lucrărilor de examen va fi efectuată în perioada 4 — 26 iunie, iar rezultatele vor fi afișate în centrele de BAC, la data de 27 iunie 2016.  Candidații care nu vor fi de acord cu nota obținută, vor avea la dispoziție 48 de ore pentru a depune contestațiile (în zilele de 27 și 28 iunie). Rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate la data de 6 iulie.

”Ministerul Educației îi îndeamnă pe candidați să nu trișeze, deoarece miza este foarte mare. Dacă vor fi prinși că au asupra lor materiale interzise sau că încearcă să copieze, candidaților respectivi li se vor anula notele la toate probele examenului de bacalaureat, iar șansa de a susține repetat BAC-ul va fi abia la anul viitor”, se spune în comunicatul instituției.

Totodată, Ministerul Educației a subliniat că metodologia de organizare a sesiunii curente de bacalaureat nu a suferit modificări față de cea din anul precedent.

Fluxul de știri
0