Drumul E 85, închis din cauza inundaților. Calamitate naturală continuă

© Photo : Observator.tvInundații
Inundații - Sputnik Moldova
Abonare
Oraşul Moineşti este total izolat, reţelele de telefonie mobilă au picat, iar codul roşu şi cel portocaliu rămâne valabil pentru judeţele Vrancea, Bacău, Vaslui, Neamț, Iași, Suceava și Botoșani.

BUCUREŞTI, 3 iunie — Sputnik. Până la această oră doi oameni au murit din cauza ploilor torenţiale care au depăşit 100 de litri pe metru pătrat, transmite B1 TV.

România sub ape - Sputnik Moldova
COD ROŞU de inundaţii în şase judeţe din România

Oamenii abia mai reuşesc să îşi salveze animalele şi speră ca ploaia să se oprească pentru a nu le distruge complet casele. Drumul european E85 a fost închis din cauza inundațiilor neaşteptate în judeţul Bacău între Adjud şi Sascut, localitatea Moineşti fiind complet izolată. Reţelele de telefonie mobilă au picat.

În judeţul Vrancea sute de gospodării au fost inundate în timp ce un bătrân de 70 de ani şi-a pierdut viaţa după ce a fost surprins de ape în timp ce mergea pe bicicletă. În judeţul Bacău, localitatea Livezeni, un bărbat de 49 de ani a fost înghiţit de ape în timp ce încerca să treacă pe o punte spre locuinţa sa, arată B1 TV.

Veştile sunt extreme de proaste. Codul roşu şi cel portocaliu de ploi torențiale a fost emis de Administrația Națională de Meteorologie pentru județele Vrancea, Bacău, Vaslui, Neamț, Iași, Suceava și Botoșani. Cantitățile de apă vor depăși local 50 de litri pe metru pătrat. În zona de munte vor fi 80-100 de litri pe metru pătrat.

Fluxul de știri
0