Primul pretendent la Casa Albă nu este nici Trump, nici Clinton

© Photo : TtarasiukWashington
Washington - Sputnik Moldova
Abonare
Până când "greii" din politica americană, partidele liberal și democrat, își stabilesc candidații la funcția de președinte, libertarienii s-au determinat deja în privinţa candidatului din partea partidului lor.

CHIȘINĂU, 30 mai — Sputnik. Fostul guvernator al statului New-Mexico, Gary Johonson, a fost înaintat de Partidul Libertarian din SUA drept candidat la președinție pentru alegerile din noiembrie.

În cadrul congresului partidului, Johonson, care a participat deja la alegeri acum patru ani, a întrunit 55,8% de voturi. Cei cinci concurenți ai să au fost susținuți în total de un număr mai mic de adepți, transmite mass-media americană.

"Eu voi lucra atât de serios pe cât se poate, pentru a-i reprezenta pe toți cei care s-au adunat în această sală", a promis Johonson la congresul care a avut loc în Florida.

Американский миллиардер, телеведущий Дональд Трамп (в центре) - Sputnik Moldova
Trump: cu „ai noștri” practic ne-am lămurit, „o atacăm pe Clinton”

De regulă, libertarienii nu au șanse să câștiga alegerile. Dar de data acesta, după cum a relatat un post de televiziune, Johonson a acumulat în sondaje peste 10% din voturi. Ţinând cont de  popularitatea redusă a liderilor — republicanul Donald Trump și democrata Hillary Clinton — acesta ar avea anumite perspective.

Partidul libertarian din SUA își sărbătorește în acest an jubileul — 45 de ani de la fondare. El se pronunță pentru economia de piață liberă, pentru comerț international liber, pentru asigurarea drepturilor și libertăților cetățenilor și pentru neamestecul în afacerilor altor țări.

La alegerile din 2012, Gary Johonson a reuşit să acumuleze 1,27 de milioane de voturi (1% din alegători) și a ocupat locul trei după democratul Barak Obama și republicanul Mitt Romney.

Fluxul de știri
0