Un pui de panda s-a născut în Belgia

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Accesați arhiva multimediaБольшая панда. Архивное фото.
Большая панда. Архивное фото. - Sputnik Moldova
Abonare
Puiul a văzut lumina zilei în parcul Pairi Daiza. Până acum se știa că de la începutul anului curent alți doi pui au completat populația celui mai rar animal din China.

CHIȘINĂU, 3 iun — Sputnik. Mama-panda  Hao Hao a născut primul pui în noaptea spre joi, au comunicat mass-media belgiene cu referire la pagina de pe Facebook a administrației parcului zoologic Pairi Daiza.

Despre sexul noului născut nu se spune nimic.

Grădina zoologică a colaborat cu experți din țara nativă a animalului — China — pentru a face mamei o inseminare artificială.

Animalele au fost aduse în parcul Pairi Daiza în anul 2014 din China, cu o rută specială la bordul unui Boeing 767 de marfă al companiei DHL, fiind însoțite de doi specialiști în îngrijirea animalelor, de un veterinar, precum și de o rezervă de 100 kg de bambus.

Câine - Sputnik Moldova
Societate
Premieră în Moldova: azil și hotel pentru animale, la Orhei

Parcul Pairi Daiza are o suprafață de 22 ha și la momentul de față adăpostește peste 5 mii de animale.

Cu sprijinul Universității din Genta, a fost elaborat un program special pentru reproducerea și studierea urșilor panda, program care trebuie să contribuie la stoparea dispariției continue a acestei specii rare.

Panda gigant, numit și ursul bambusului, este un mamifer raportat în prezent la specia urșilor originari din China. Panda gigant își are habitatul în zonele muntoase precum Sichuan și Tibet. Este o specie pe cale de dispariție caracterizată prin reducerea permanentă a populației și nivelul scăzut al reproducerii atât în sălbăticie, cât și în captivitate. Savanții presupun că în sălbăticie au rămas circa 1,6 mii de exemplare.

Fluxul de știri
0