Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Premieră în Moldova: azil și hotel pentru animale, la Orhei

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Accesați arhiva multimediaCâine
Câine - Sputnik Moldova
Abonare
Documentul prevede, printre altele, că centrul va fi construit la periferia orașului, în raza de circa 2 kilometri, și va corespunde tuturor standardelor moderne și sanitare.

CHIȘINĂU, 16 mai – Sputnik. La Orhei au demarat lucrările de construcție a primului centru de plasament pentru animalele fără stăpân din această localitate. Serviciul de presă al primăriei Orhei informează că primarul Ilan Șor a emis o dispoziție în acest sens. Documentul prevede, între altele, că centrul va fi construit la periferia orașului, la o distanță de circa 2 kilometri, și va corespunde tuturor standardelor moderne și sanitare.

Azilul va avea capacitatea de a adăposti un număr mare de câini vagabonzi, eliberând astfel străzile Orheiului de maidanezi. Animalele adăpostite în acest centru vor beneficia și de servicii veterinare de calitate.

Женщина держит свою собаку во время митинга против нового закона, разрешающего отлавливать собак в общественных местах. Бухарест - Sputnik Moldova
Societate
La Orhei va fi deschis un hotel/azil pentru câini

Un alt detaliu important este că locuitorii Orheiului, care  vor pleca în vacanță și nu vor avea în grija cui lăsa animalul de companie, vor avea posibilitatea să îl cazeze la azil, unde acesta va dispune de toate comoditățile.

Mai mult, doritorii de a avea un câine vor avea posibilitatea să-l găsească la acest azil.

Primarul de Orhei, Ilan Șor, dă asigurări că acest proiect va pune capăt problemei maidanezilor din orașul Orhei, asigurând în acest mod securitatea locuitorilor, iar în plus, câinii rămași fără stăpân vor avea parte de un adăpost cald și de  hrană.

Potrivit edilului, lansarea acestui proiect va crea și noi locuri de muncă, fiind instituit un Serviciu public de gestionare a animalelor din Orhei, care va activa pe lângă Întreprinderea Municipală Servicii Comunal-Locative.

În afară de angajații care vor activa la centrul de plasament, vor fi create două grupuri de persoane care vor monitoriza orașul și vor avea grijă ca animalele rămase fără stăpân să ajungă la azil.

Primăria orașului Orhei a mai anunțat că va procura toată tehnica specială de prindere a maidanezilor.

Pe lângă toate acestea, proiectul prevede și munca pe bază de voluntariat, urmând a fi implicați copii care, sub supravegherea angajaților din cadrul azilului, vor putea petrece timpul având grijă de acești câini.

Problema maidanezilor persistă în toate orașele țării și reprezintă un adevărat pericol pentru localnici.

© orhei.mdAzil pentru câini, Orhei, proiect
Azil pentru câini, Orhei, proiect - Sputnik Moldova
Azil pentru câini, Orhei, proiect
Fluxul de știri
0