Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Klaus Iohannis a exprimat condoleanțe familiilor echipajului SMURD

© Pagina oficială a Președintelui RomânieiPreședintele României, Klaus Iohannis
Președintele României, Klaus Iohannis - Sputnik Moldova
Abonare
Patru vieţi au fost curmate în timpul unei operaţiuni care avea menirea să salveze o altă viaţă. Transmit condoleanţe familiilor victimelor, cât şi medicilor care şi-au pierdut astăzi colegii, se spune în medajul Președintelui României.

CHIȘINĂU, 2 iun – Sputnik. Președintele României, Klaus Iohannis, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj de condolianțe familiilor membrilor echipajului SMURD, care și-au pierdut viața joi din cauza prăbușirii elicopterului cu care se îndreptau spre o nouă misiune de salvare.

Вертолет SMURD, потерпевший крушение в Молдове - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Autoritățile RM au exprimat condoleanțe în legătură cu prăbușirea elicopterului

"Am aflat cu durere de tragedia petrecută în Republica Moldova, unde un elicopter SMURD s-a prăbuşit în urma unui teribil accident. Patru vieţi au fost curmate în timpul unei operaţiuni care avea menirea să salveze o altă viaţă. Transmit condoleanţe familiilor victimelor, cât şi medicilor care şi-au pierdut astăzi colegii!", a fost mesajul președintelui Klaus Iohannis.

Conform informațiilor operative ale Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI un elicopter SMURD s-a prăbușit în această după amiază în apropiere de localitatea Haragîș, raionul Cantemir. La fața locului s-au deplasat  echipaje ale Serviciului Salvatori și Pompieri, Serviciul de Urgență 903 și grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Cantemir.  

Din primele informații a fost stabilit că aparatul de zbor s-a prăbușit  la o distanță de 100 metri de fâșia forestieră din preajma localității. Pompierii au lichidat flăcările care au cuprins aparatul de zbor.

La fața locului, în apropiere de rămășițele elicopterului, au fost găsite cadavrele a 4 persoane. Organele de drept urmează să stabilească identitatea acestora fiind  membri a echipajului.

Fluxul de știri
0