Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Autoritățile RM au exprimat condoleanțe în legătură cu prăbușirea elicopterului

© photo: dse.mdВертолет SMURD, потерпевший крушение в Молдове
Вертолет SMURD, потерпевший крушение в Молдове - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Parlamentului RM, Andrian Candu, a exprimat condoleanțe în legătură cu prăbușirea elicopterului SMURD care trebuia să transporte un pacient de la Cahul la Chișinău.

CHIȘINĂU, 2 iun — Sputnik. Republica Moldova este alături de România în aceste momente grele și mulțumește pentru suportul constant acordat în domeniul prestării serviciilor medicale de calitate, a scris pe pagina sa de Facebook spicherul Parlamentului RM, Andrian Candu, în legătură cu prăbușirea elicopterului SMURD în raionul Cantemir.

Aparatul de zbor a căzut la 100 m de comuna Haragâș. Toți cei patru membri ai echipajului au decedat. Conform datelor Ministerului Sănătății, elicopterul avea misiunea de a transporta un pacient din Cahul la Chișinău. Însă așa nu a mai ajuns la Cahul.

„Vom oferi tot ajutorul posibil pentru a depăși această tragedie", a scris spicherul.

Члены экипажа потерпевшего крушение вертолета SMURD - Sputnik Moldova
Tragedie: elicopterul SMURD, prăbușit în Republica Moldova. Declarații șocante

„Medicii SMURD merită înalta considerațiune și respectul nostru pentru sacrificiile și dăruirea de care dau dovadă zi de zi! Trebuie să demonstrăm, mai mult ca oricând, solidaritate, competență, implicare și credință!", a menționat Candu.

Președintele RM, Nicolae Tomofti, de asemenea a exprimat condoleanțe rudelor victimelor tragicului accident.

„ Îmi exprim profunda compasiune și transmit condoleanțe familiilor membrilor echipajului SMURD, care și-au pierdut viața, încercând să salveze o altă viață. Este un moment trist pentru cetățenii de o parte și de alta a Prutului și pentru mine personal", se arată în comunicatul Președinției.

Potrivit conducerii administrației locale din Haragâș, cel puțin trei explozii s-au făcut auzite de la locul catastrofei. În momentul producerii tragediei în localitate era ceață și ploua torențial. Autoritățile locale consideră că anume acestea au putut fi cauza accidentului.

Presa din România a publicat numele celor patru victime ale catastrofei aviatice din Republica Moldova: Mihaela Dumea — medic, Gabi Sandu — asistent medical, Doru Gavril — pilot, Voicu Şocae — copilot. Mass-media locale scriu că este vorba de un elicopter EC-135.

Fluxul de știri
0