Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pompierii, salvatorii și paramedicii sunt și acum la locul tragediei

© photo: dse.mdАвиакатастрофа в Кантемирском районе
Авиакатастрофа в Кантемирском районе - Sputnik Moldova
Abonare
Salvatorii vor asigura cu corturi și surse de iluminare echipele organelor de drept, care fac cercetările la fața locului, pentru identificarea celor patru persoane. Serviciul Situații Excepționale ține legătura permanent cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, pentru un schimb continuu de informații despre acest caz.

CHIȘINĂU, 2 iun — Sputnik. Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al Republicii Moldova anunță că la această oră peste 40 salvatori, pompieri și paramedici sunt încă prezenți la locul unde s-a produs tragedia cu elicopterul SMURD, pentru monitorizarea situației.

Авиакатастрофа в Кантемирском районе - Sputnik Moldova
Accidente
Filip a dispus crearea comisiei de investigare a cauzelor catastrofei aviatice

Instituția subliniază că salvatorii vor asigura cu corturi și surse de iluminare echipele organelor de drept, care fac cercetările la fața locului, pentru identificarea celor patru persoane.

Mai mult, Serviciul Situații Excepționale ține legătura permanent cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, pentru un schimb continuu de informații despre acest caz.

Conform informațiilor operative ale Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI, un elicopter SMURD s-a prăbușit în această după amiază în apropiere de localitatea Haragîș, raionul Cantemir. La fața locului s-au deplasat  echipaje ale Serviciului Salvatori și Pompieri, Serviciul de Urgență 903 și grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Cantemir.  

Din primele informații a fost stabilit că aparatul de zbor s-a prăbușit  la o distanță de 100 metri de fâșia forestieră din preajma localității. Pompierii au lichidat flăcările care au cuprins aparatul de zbor.

Вертолет SMURD, потерпевший крушение в Молдове - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Autoritățile RM au exprimat condoleanțe în legătură cu prăbușirea elicopterului

La fața locului, în apropiere de rămășițele elicopterului, au fost găsite cadavrele a 4 persoane. Organele de drept urmează să stabilească identitatea lor, aceştia fiind  membri a echipajului.

Salvatorii din Republica Moldova fac în permanență schimb de informații cu colegii de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

În legătură cu această tragedie, Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale a lansat mai multe linii telefonice de contact.

Totodată, Ministerul Sănătății de la Chișinău a făcut următorul anunț:

”Pacientul, cu un presupus accident vascular hemoragic, comă de gradul II, care urma să fie transportat de către elicopterul SMURD, va fi preluat de o echipă AVIASAN și dus la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie din Chișinău”.

Ministerul Sănătății a exprimat condoleanțe, menționând că va asigura suportul necesar rudelor victimelor.

Fluxul de știri
0