Tragedie: elicopterul SMURD, prăbușit în Republica Moldova. Declarații șocante

© photo: dse.mdЧлены экипажа потерпевшего крушение вертолета SMURD
Члены экипажа потерпевшего крушение вертолета SMURD - Sputnik Moldova
Abonare
Elicopterul a decolat de la ora 9 de la Iași spre Chișinău și a dispărut de pe radar la ora 14:13 în apropierea satului Haragîș, raionul Cantemir.

CHIȘINĂU, 2 iun — Sputnik. Un elicopter SMURD a dispărut de pe radar, în această după-amiază, în Republica Moldova.

Este vorba despre un echipaj SMURD Iași format din doi piloți și două cadre medicale.

"Elicopterul a căzut la pădurea de la intrarea în sat. S-au depistat patru cadavre. Trei sunt carbonizate. Oamenii legi cercetează cazul. Cred că s-a prăbușit din cauza neguri", a declarat primarul satului Haragîş, raionul Cantemir, Iurie Bălănuţă, citat de publika.md.

„Durere mare. Cineva a încercat să salveze pe altcineva, dar şi-a pierdut viaţa. Erau imagini îngrozitoare. Am depistat bucăţi din cadavre. Rezervoarele au explodat de trei ori. Primul cadavru a fost scos înainte de bubuituri. Sunt vreo 40 de oameni la faţa locului", a mai spus Iurie Bălănuţă.

Elicopterul a decolat de la ora 9 de la Iași spre Chișinău și a dispărut de pe radar la ora 14:13 în apropierea satului Haragîș, raionul Cantemir.

Toate persoanele decedate în urma prăbuşirii elicopterului SMURD erau originare din România, potrivit Ministerului Sănătăţii. 

UPDATE (16:25): Autoritatea Aeronautică Civilă din Republica Moldova a format o comisie care va investiga cauzele prăbușirii elicopterului SMURD în sudul țării. În grupul de lucru vor fi invitați și experți din România. Elicopterul de model Eurocopter nu se află în registrul Republicii Moldova, de aceea o să fie nevoie de specialiști din România care să ajute autorităţile din Republica Moldova la citirea datelor de zbor de pe registratoare. Partea română a fost anunțată, iar în scurt timp echipa de experți va veni în Republica Moldova pentru a participa la investigație, a spus pentru Deschide.MD Veaceslav Frunze, șeful Direcției navigație aeriană din cadrul Autorității Aeronautice Civile din Republica Moldova.

UPDATE (16.00): Iurie Bălănuţă, primarul localităţii Haragâş, a declarat că s-au stins până acum incendiile accidentului.

„Echipajele de intervenţii au venit foarte repede. Până în acest moment s-au stins incendiile izbucnite după prăbuşire. A început procedura de ridicare a cadavrelor. Plouă foarte tare în continuare şi este ceaţă", relatează Digi24.

Se crede că pilotul elicopterului ar fi decis să se întoarcă din drum cu puțin timp înainte de prăbușire din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Fluxul de știri
0