DNA: soția lui Dan Condrea, fratele ei și directorul Hexi Pharma, urmăriți penal

© libertatea.roUliana Ochinciuc și frații săi
Uliana Ochinciuc și frații săi - Sputnik Moldova
Abonare
Direcția Națională Anticorupție a anunțat printr-un comunicat de presă, demararea urmăririi penale pe numele mai multor figuranți în dosarul Hexi Pharma.

CHIȘINĂU, 2 iun — Sputnik. Directorul Hexi Pharma, Flori Dinu, este urmărită penal pentru complicitate la evaziune fiscală, iar soția lui Dan Condrea, Uliana Ochinciuc, cât și fratele acesteia, Radu Ochinciuc, sunt urmăriți penal pentru spălare de bani, a comunicat joi DNA într-un comunicat de presă.

„Procurorii DNA au demarat urmărirea penală față de S.C. HEXI PHARMA CO S.R.L., sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor, CPS CHEMICAL & PHARMACEUTICAL SOLUTIONS LTD și HATOM LIMITED LTD, ambele din Cipru, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la evaziune fiscală și spălare a banilor", se menționează în comunicat.

Flori Dinu și Dan Condrea - Sputnik Moldova
Flori Dinu, directoarea Hexi Pharma, este audiată la sediul DNA

Față de Uliana Ochinciuc și fratele ei Radu Ochinciuc, angajat Hexi Pharma, a fost luată măsura controlului judiciar pe o perioadă 60 de zile începând cu data de 2 iunie 2016.

De asemenea, sub urmărire penală a fost pus și fostul administrator Hexi Pharma, Victor- Miron Panaitescu,care a fost adus din arest, el fiind condamnat la 11 ani de închisoare pentru delapidare.

„Din probele administrate în cauză a mai rezultat că în perioada 29 aprilie 2016 — 13 mai 2016, după ce au fost relatate în presă aspecte privind faptele săvârșite de către reprezentanții HEXI PHARMA CO S.R.L., Condrea Dan Alexandru a transferat o parte din sumele din conturile personale în conturile suspecților OCHINCIUC ULIANA (229.024 euro) și OCHINCIUC RADU (320.000 euro) în scopul ascunderii sau al disimulării originii ilicite".

"În cauză, procurorii au dispus "măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor mobile, imobile și conturilor bancare dobândite prin infracțiunile de evaziune fiscală și spălare de bani, bunuri supuse confiscării speciale indiferent de identitatea proprietarului actual, după cum urmează: 23 de imobile situate în municipiul București și județul Ilfov, 32 de autoturisme, utilaje, echipamente și instalații destinate procesului de producție,conturi bancare deschise în România, Cipru, Elveția și Germania de către persoanele care au participat la săvârșirea infracțiunilor sau care au obținut beneficii în urma acestora", se mai menționează în comunicatul DNA.

Fluxul de știri
0