Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Timofti vrea oficiu de legătură al NATO la Chişinău

© Sputnik / Miroslav RotariTimofti Тимофти
Timofti Тимофти - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Președintele Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu generalul american Philip Breedlove în cadrul căreia a pledat pentru consolidarea relaţiilor dintre Moldova, SUA şi NATO.

CHIŞINĂU, 24 mar – Sputnik. Președintele Nicolae Timofti pledează pentru impulsionarea și eficientizarea cooperării dintre Republica Moldova, Statele Unite și NATO pe diferite dimensiuni, inclusiv prin posibilitatea deschiderii la Chișinău a unui oficiu de legătură al Alianței Nord-Atlantice. Timofti a făcut acest anunţ în cadrul întrevederii de joi cu generalul american Philip Breedlove, comandantul Comandamentului European al Armatei Statelor Unite ale Americii, care se află într-o vizită de două zile în țara noastră. 

Generalul Philip M. Breedlove - Sputnik Moldova
Republica Moldova
O vizită istorică. Ce are în vedere ministrul Apărării

Timofti a salutat vizita generalului american și a apreciat sprijinul continuu oferit de Statele Unite și Organizația Tratatului Nord-Atlantic în vederea consolidării capacității de apărare a Republicii Moldova.

„Vizita dumneavoastră, într-o perioadă de maximă tensiune pe continent, consemnează atașamentul și sprijinul constant acordat de NATO Republicii Moldova în implementarea reformelor din domeniile apărării și securității. Apreciem contribuția Alianței Nord-Atlantice și SUA la promovarea păcii în Europa și în lume ”, a declarat șeful statului.

Potrivit Preşedinţiei, la întrevedere au fost abordate și  subiecte ce țin de mediul actual de securitate la nivel regional și global, în contextul proliferării terorismului.

Breedlove a salutat decizia de a decreta această zi drept una de doliu național. „În recentele atacuri au fost vizați și militarii americani”, a menționat generalul Breedlove.

La întrevedere a participat și Ambasadorul Statelor Unite în Republica Moldova, Excelența Sa, James Pettit.

Fluxul de știri
0