Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Marele risc pe care şi l-a asumat Plahotniuc, mărturisit public

© allmoldova.comVlad Plahotniuc
Vlad Plahotniuc - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-vicepreședintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, a făcut joi o mărturisire publică, în care a vizat Guvernul și starea de lucruri din cadrul majoritatăţii de la guvernare. Politicianul a subliniat că a riscat, atunci când a făcut ”dezvăluirile” respective.

CHIȘINĂU, 2 iun – Sputnik. Prim-vicepreședintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, a postat joi un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care li se adresează inclusiv celor care, în opinia lui, încearcă de luni de zile să arunce țara în haos și să o supună unor interese personale.

”Observ că stabilitatea Guvernului le creează emoții tot mai mari celor care încearcă de luni de zile să arunce Moldova în haos și să o supună interesului lor”, a notat Plahotniuc.

Politicianul a făcut un anunț, precizând că face asta cu riscul de a le spori și mai mult emoțiile negative și de a-i lipsi de un nou subiect de manipulare pe cei care ar urmări haosul și supunerea Moldovei intereselor personale.

Vlad Plahotniuc la Departamentul de Stat, înrevedere cu Victoria Nuland - Sputnik Moldova
Politică
Ce i-a promis Victoria Nuland lui Vlad Plahotniuc

Anunțul făcut de Plahotniuc este acesta:

”1. Guvernul are sprijin politic total din partea Coaliției majoritare, la fel și Prim-Ministrul Republicii Moldova, domnul Pavel Filip.

2. Toate speculațiile precum că Prim-ministrul ar urma să fie demis sunt menite doar să manipuleze opinia publică și să pună în mod fals sub semnul întrebării stabilitatea din țară.

3. Domnul Pavel Filip deține cunoștințele, experiența și abilitățile necesare unui Prim-Ministru, pentru a asigura ascensiunea economică în condiții dificile și pentru a realiza reformele indispensabile progresului țării noastre”.

Referindu-se la situația din cadrul actualei majorităţi de la guvernare, vicepreședintele PDM a menționat:

”Înțeleg că pentru unii e greu să accepte faptul că nu mai există certuri permanente în coaliție și că acum se muncește constructiv, dar cred că e timpul să se acomodeze și ei cu normalitatea”.

”Premierul și Guvernul vor beneficia de întregul nostru sprijin politic pentru a-și duce mandatul până la capăt și a realiza reformele pentru care coaliția majoritară și-a luat răspunderea”, a punctat prim-vicepreședintele PDM.

Fluxul de știri
0