Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce i-a promis Victoria Nuland lui Vlad Plahotniuc

Vlad Plahotniuc la Departamentul de Stat, înrevedere cu Victoria Nuland
Vlad Plahotniuc la Departamentul de Stat, înrevedere cu Victoria Nuland - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Vlad Plahotniuc a avut marți o întrevedere cu Victoria Nuland la Departamentul de Stat al SUA, căreia i-a relatat despre reformele demarate în Moldova. Demnitarul american a făcut, la rândul său, o promisiune.

CHIȘINĂU, 3 mai – Sputnik. Prim-vicepreşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, a avut marți o întrevedere cu Victoria Nuland, asistentul pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Secretarului de stat american, anunță serviciul de presă al PDM. Sursa precizează că întâlnirea a avut loc la Departamentul de Stat al SUA.

Sursa citată menționează că Victoria Nuland a remarcat rezultatele obţinute de coaliţia de guvernare din Republica Moldova în primele luni de activitate.

“Continuaţi în ritmul acesta şi noi vă vom susţine”, a declarat Nuland, citată de serviciul de presă al PDM.

Ea a mai spus că Departamentul de Stat al SUA este gata să trimită la Chişinău un grup de experţi în domeniile cheie, pentru a asista Guvernul în implementarea măsurilor de reformă la care s-a angajat.

Vladimir Plahotniuc, în vizită la Consiliul Atlantic - Sputnik Moldova
Politică
Plahotniuc, într-o vizită importantă în SUA

La rândul său, Vlad Plahotniuc a transmis mesajul coaliţiei de guvernare, legat de determinarea politică de a face reformele necesare în Republica Moldova şi de a asigura stabilitatea ţării.

“Vă transmit angajamentul meu total şi al majoritatii parlamentare de la Chişinău de a reforma instituțiile de stat. Suntem determinați să modernizăm statul, astfel încât acesta să fie potrivit scopului pe care ni l-am propus, potrivit nevoilor cetăţenilor și potrivit pentru un viitor prosper. Avem determinarea de a face tot ceea ce este nevoie pentru ca Republica Moldova să progreseze în mod real şi consistent din punct de vedere economic şi social”, a spus Vlad Plahotniuc.

PDM a informat că Vlad Plahotniuc se află într-o vizită de lucru în SUA, la invitaţia Consiliului Atlantic. Anterior, el a avut întrevederi cu mai mulţi specialişti din cadrul acestei organizaţii, cu care a discutat măsurile economice şi reformele asumate de către guvernarea de la Chişinău. Vizita va continua cu întâlniri la alte instituţii importante din SUA, întrevederi cu reprezentanţi ai societăţii civile, cu potenţiali investitori americani, dar şi cu participarea, în calitate de invitat, la cel mai important eveniment anual al Consiliului Atlantic, Distinguished Leadership Awards (Premiile pentru Lideri Internaționali Distinși), unde sunt onoraţi lideri în domeniile politicii, afacerilor, artei şi activităților umanitare care s-au remarcat în promovarea relaţiilor dintre Europa şi Statele Unite ale Americii.

Fluxul de știri
0