Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ghinion pentru CEC în Parlament

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент заседание 11.03.2016
Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul amână din nou discuţiile asupra proiectului de lege cu privire la noua componenţă a Comisiei Electorale Centrale. Mandatul actualei Comisii a expirat la începutul lui februarie.

CHIŞINĂU, 26 mai – Sputnik. Proiectul de lege cu privire la noua componenţă a Comisiei Electorale Centrale (CEC) a fost amânat din nou, joi, în Parlament. Deputaţii amână dezbaterea acestui document începând cu data de 14 aprilie.

Motivul ar fi neînţelegerile asupra unor candidaturi propuse de deputaţi în noua componenţă a CEC şi care ar fi în conflict de interese. Este vorba despre Maxim Lebedinschi, care mai este şi consilier în Consiliul Municipal Chişinău din partea PSRM şi frate al deputatului socialist Adrian Lebedischi.

ЦИК - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Timofti a decis pe cine îl trimite la CEC, iar Parlamentul a luat o pauză

Alte dispute au loc asupra candidaturii lui Eduard Răducan, numit de Parlament şi în funcţia de director al Centrului pentru protecţia datelor cu caracter personal.

Deputaţii nu au precizat joi pentru ce şedinţă amână discuţiile asupra proiectului de lege cu privire la componenţa CEC.

Comisia Electorală Centrală este constituită din 9 membri. Un membru este desemnat de către preşedintele Republicii Moldova, iar ceilalţi 8 sunt desemnaţi de către Parlament, cu respectarea reprezentării proporţionale a majorităţii şi a opoziţiei. Componenţa nominală a Comisiei se confirmă prin hotărârea Parlamentului, cu votul majorităţii deputaţilor aleşi.

Preşedintele Nicolae Timofti l-a desemnat prin decret în calitate de membru al CEC pe Vladimir Șarban. Cei opt candidaţi pentru funcţia de membru al CEC, propuşi de deputaţi, sunt Veaceslav Agrigoroae, Rodica Ciubotaru, Sergiu Gurduza, Maxim Lebedinschi, Alina Russu, Andrei Volentir, Vasile Gafton şi Eduard Răducan.

Mandatul actualei componenţe a CEC a expirat la 11 februarie.

Fluxul de știri
0