Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primăria vine cu totalurile pagubelor provocate de ploile de aseară din Chişinău

© photo: facebook.com/‎Андрей СандикAutomobil pe strada Timiş din Chişinău
Automobil pe strada Timiş din Chişinău - Sputnik Moldova
Abonare
Peste 20 de copaci doborâţi, o porţiune de stradă distrusă total, străzi şi trotuare înnămolite, treceri subterane inundate – totalurile averselor din 31 mai în Chişinău.

CHIŞINĂU, 1 iun – Sputnik. Primăria Chişinău a evaluat pagubele provocate de ploaia torenţială care s-a abătut asupra capitalei în seara zilei de 31 mai.

Potrivit datelor prezentate de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, la Chişinău au căzut precipitaţii cu un volum total de 60 litri pe metru pătrat.

Cea mai gravă situaţie s-a înregistrat pe strada Timiş din centrul capitalei. Ploaia a spălat partea carosabilă a străzii, inclusiv fundaţia drumului. La această etapă, strada este blocată. Primăria promite că va reabilita această porţiune de drum în două zile.

Асфальт наизнанку: в Кишиневе прошел сильнейший ливень - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Chirtoacă preocupat de maşina soţiei, nu de situaţia din Chişinău după ploaie

Probleme privind circulaţia rutieră şi funcţionarea canalizării pluviale au fost înregistrate pe mai multe străzi, în special pe strada Albişoara. În această zonă, pe unele porţiuni de drum a fost suspendată temporar circulaţia transportului, din cauza acumulărilor de apă. În timpul ploii, s-a ridicat nivelul albiei râului Bâc, iar canalizarea pluvială nu a mai făcut faţă volumului mare de precipitaţii.

De asemenea, mai multe gospodării particulare şi unele treceri subterane au fost inundate, iar pe unele străzi s-au format gropi sau acestea au fost înnămolite.

În Chişinău au fost doborâţi peste 20 de copaci şi au fost înnămolite mai multe alei, ronduri de flori şi gazoane în parcuri.

Angajaţii Regiei „Exdrupo” acţionează pentru a curăţa străzile şi reţelele pluviale afectate de ploaie şi evacuează nămolul şi deşeurile aduse de ape. Drumarii vor activa şi în zilele următoare pentru lichidarea consecinţelor ploii torenţiale.

Fluxul de știri
0