Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Drumurile care trebuie evitate după ploaia torențială

© Sputnik / Rodion ProcaTraseu
Traseu - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Transporturilor a numit porțiunile de șosea care au avut cel mai mult de suferit în urma ploilor torențiale și a informat despre lucrările de restabilire care se întreprind.

CHIȘINĂU, 1 iun — Sputnik. În urma ploilor torențiale care au căzut în seara de marţi, cel mai mult au avut de suferit drumurile din raioanele Ialoveni și Hâncești, a declarat miercuri ministrul Transporturilor Iurie Chirinciuc la ședința operativă convocată de premierul Pavel Filip.

"În aceste raioane este vorba de drumul Chișinău-Cimișlia-Basarabeasca. La kilometrii 14-16 este mult noroi pe partea carosabilă. Există probleme și pe drumurile din satele Puhoi, Văsieni, Ulmu, Horodca", a afirmat Chirinciuc.

Ploaie - Sputnik Moldova
Societate
Salvatorii au evaluat consecințele ploii torențiale

De asemenea, potrivit ministrului, serviciile abilitate lucrează la curățarea șoselei Hâncești-Leușeni, în zona satului Lăpușna. În raionul Anenii Noi au fost afectate drumurile Bulboaca-Mereni-Floreni, Bulboaca-Delacău, dar și Delacău-Bălăbănești-Chetrosu. În raionul Leova — satul Iargara, intrarea în această localitate de pe drumul Cimișlia-Iargara-Sărata Nouă, iar la kilometrul 38 al acestei șosele este parțial distrus un pod.

Angajații de la întreprinderea SA "Drumuri" lucrează acum pentru a aduce drumurile în ordine", a spus Chirinciuc.

Șeful MAI, Alexandru Jizdan, a subliniat că pe strada Timiș din Chișinău a fost distrusă grav o porțiune din învelișul drumului. În consecinţă, unul automobil a ajuns într-o groapă. Ulterior, mașina a fost evacuată.

"Din seara zilei de ieri, situația în Chișinău s-a îmbunătățit. Acum nu mai avem zone impracticabile", a spus Jizdan.

© photo: facebook.com/‎Андрей СандикAutomobil pe strada Timiş din Chişinău
Automobil pe strada Timiş din Chişinău - Sputnik Moldova
Automobil pe strada Timiş din Chişinău
Fluxul de știri
0