Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

La Berlin sunt reluate discuţiile în formatul „5+2”

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaГорода мира. Берлин
Города мира. Берлин - Sputnik Moldova
Abonare
Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan va conduce delegaţia Republicii Moldova la lucrările Conferinței permanente pe probleme politice în procesul de reglementare transnistreană în formatul de negocieri “5+2”.

CHIŞINĂU, 1 iun – Sputnik. În zilele de 2-3 iunie, la Berlin, va avea loc Conferința pe probleme politice în procesul de reglementare transnistreană în formatul de negocieri “5+2”. Delegaţia Republicii Moldova va fi condusă de Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan.

„Relansarea negocierilor în acest format se datorează eforturilor depuse de autoritățile moldovenești, care pledează pentru purtarea unui dialog consecvent, în spirit constructiv, fără precondiții”, precizează Biroul pentru reintegrare.

Город Тирасполь - Sputnik Moldova
Republica Moldova
La Chişinău există voinţă politică de relansare a negocierilor în formatul „5+2”

Instituţia apreciază implicarea considerabilă în acest proces a partenerilor internaționali, reprezentanților mediatorilor și observatorilor în formatul “5+2”, în particular, a Reprezentantului special al Preşedinţiei germane a OSCE, ambasadorului Cord Meier-Klodt.

Agenda de lucru a conferinţei cuprinde subiecte de actualitate și interes major pentru populația de pe ambele maluri ale Nistrului, abordate în cadrul platformelor existente de dialog dintre Chișinău și Tiraspol, care în ultima perioadă s-au activizat.

Formatul de negocieri ” este reprezentat de Chişinău şi Tiraspol, Federația Rusă, Ucraina și OSCE, precum şi Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană, care au statut de observatori.

Ultima rundă de negocieri în formatul “5+2” a avut loc la Viena, în iunie 2014.

Fluxul de știri
0