Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

La Chişinău există voinţă politică de relansare a negocierilor în formatul „5+2”

© Sputnik / Irina LeahovaГород Тирасполь
Город Тирасполь - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Legislativul urmează să creeze un mecanism intern de comunicare cu negociatorii responsabili de procesul de reglementare transnistreană.

CHIŞINĂU, 6 apr – Sputnik. Parlamentul își exprimă disponibilitatea de a crea un canal adițional de comunicare cu regiunea transnistreană, a declarat președintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul întrevederii cu Delegația de mediatori și observatori în formatul „5+2”, condusă de reprezentantul special al președintelui în exercițiu al OSCE, Cord Meier-Klodt. 

Встреча глав МИД РФ и Молдавии С.Лаврова с А.Галбуром - Sputnik Moldova
Politică
Lavrov: Transnistria trebuie să facă parte dintr-o Moldovă integră şi neutră

Candu a anunțat că Legislativul urmează să creeze un mecanism intern de comunicare cu negociatorii responsabili de procesul de reglementare transnistreană, inclusiv pentru coordonarea acțiunilor cu Executivul.

Potrivit spicherului, lansarea dialogului la nivelul Legislativului între Chișinău și Tiraspol, cu sprijinul OSCE, va asigura suportul politic pentru implementarea soluțiilor identificate în cadrul negocierilor.

„Există voință politică la Chișinău pentru relansarea negocierilor în formatul „5+2”, iar suportul la nivel parlamentar va asigura sprijin politic pentru obținerea unor rezultate concrete. Ne dorim recuperarea încrederii și avansarea negocierilor pe subiecte importante pentru cetățeni”, a declarat Candu.

Delegația de mediatori și observatori în formatul „5+2” se află într-o vizită de trei zile în Republica Moldova. Din componența delegației fac parte Bridget Brink,  Adjunctul Asistentului Secretarului de Stat al SUA, Thomas Mayr-Harting, Director general pentru Europa şi Asia Centrală din cadrul Serviciului European pentru Acțiune Externă, Serghei Gubarev, Reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, Valerii Jovtenco, Reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei.

Fluxul de știri
0