Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Meteorologii menţin codul galben de averse

© photo: facebook.com/Игорь СамотюкПоследствия непогоды в Кишиневе
Последствия непогоды в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
Miercuri, se va menține caracterul instabil al vremii, se prevăd ploi de scurtă durată însoţite de descărcări electrice, izolat averse cu grindină și vijelie în rafale de până la 15-20 metri pe secundă.

CHIŞINĂU, 1 iun – Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat menţine şi pentru ziua de miercuri codul galben de descărcări electrice, vijelie şi averse cu grindină.

Avertizarea este valabilă pe întreg teritoriul ţării, inclusiv în stânga Nistrului. Intervalul de acţiune al codului galben este orele 2.00-21.00.

„Astăzi se va menține caracterul instabil al vremii, se prevăd ploi de scurtă durată însoţite de descărcări electrice, izolat averse cu grindină și vijelie în rafale de până la 15-20 metri pe secundă”, avertizează meteorologii.

În urma averselor de marţi seara, un dig de protecţie a unui bazin acvatic din apropierea localităţii Iargara, raionul Leova, a cedat. Salvatorii, dar şi autorităţile publice locale au întreprins măsuri pentru fortificarea digului în vederea prevenirii inundaţiilor pentru 200 de gospodării ale localităţii.

Ливень в Кишиневе - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Rezultatele ședinței din această noapte: risc de inundații în câteva sate

În localitatea Logăneşti, raionul Hânceşti, în urma averselor au fost inundate 15 gospodării.

Potrivit salvatorilor, în total, în zona centrală şi de sud a ţării au fost afectate de precipitaţii 39 de gospodării şi 6 subsoluri. Aversele au făcut ravagii în localităţi din raioanele Leova, Hânceşti, Ialoveni, Basarabeasca, Cahul dar şi municipiul Chişinău.

Din fericire, în urma intemperiilor, nimeni nu a avut de suferit.

Fluxul de știri
0