Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Rezultatele ședinței din această noapte: risc de inundații în câteva sate

© Photo : Facebook / SMOTRA.MDЛивень в Кишиневе
Ливень в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
În urma ploilor torenţiale înregistrate în seara zilei de 31 mai, nici o persoană nu a avut de suferit.

CHIȘINĂU, 1 iunie – Sputnik. În noaptea de marți spre miercuri, la Centrul Operaţional de Dirijare a Situaţiilor Excepţionale a avut loc o şedinţă de lucru convocată de prim-ministrul Pavel Filip.

La ședință au fost prezenţi ministrul Afacerilor Interne Alexandru Jizdan, Şeful Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale Mihail Harabagiu, şeful Inspectoratului General de Poliţie Alexandru Pînzari şi reprezentanţi ai Serviciului Hidrometeorologic de Stat.

Tema discuţiilor a fost gestionarea situaţiei înregistrată în ţară în urma averselor din ultimele ore. Premierul a menţionat că situaţia va monitorizată de către factorii de decizie, iar cel mai important este ca nimeni din oameni să nu aibă de suferit.

Ploaie - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Din nou cod galben de averse, grindină şi vijelie

Filip a solicitat să fie efectuată o evaluare dinamică a situaţiei, în vederea reducerilor pagubelor majore.

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne şi reprezentanţii Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale  au menţionat că subdiviziunile conduse sunt implicate pentru gestionarea riscurilor.

În cadrul şedinţei  s-a raportat  despre monitorizarea strictă a trei bazine acvatice din localitatea Iargara, raionul Leova, unde nivelul apei atestă  o creştere, dar şi despre mai multe gospodării din localitatea Logăneşti, raionul Hînceşti, unde a fost subinundată temelia a opt case.

În urma ploilor torenţiale înregistrate în seara zilei de 31 mai, nici o persoană nu a avut de suferit.

Pompierii, salvatorii şi poliţiştii sunt implicaţi pentru acordarea ajutorului persoanelor aflate în dificultate.

Reprezentanţii Serviciului Situaţii Excepţionale au fost solicitaţi pentru pomparea apei din ogrăzile mai multor gospodării din municipiul Chişinău şi suburbiile acestuia. În caz de situaţii de risc oamenii sunt rugaţi să apeleze serviciile de urgenţă la telefoanele 901, 902, pentru a putea interveni neîntârziat.

Fluxul de știri
0