Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PPEM despre Chirtoacă: a transformat Chișinăul în parc de aventuri, demisia

© privesc.euDorin Chirtoacă
Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Abonare
Formațiunea politică îndeamnă cetățenii să adere la un grup de inițiativă de organizare a referendumului local pentru revocarea din funcție a Primarului General Dorin Chirtoacă.

CHIȘINĂU, 1 iun – Sputnik. PPEM a difuzat miercuri un ”apel către toți Chișinăuienii care cred că orașul trebuie salvat”. În document se spune că Dorin Chirtoacă a transformat capitala într-un parc de aventuri pentru sine și amicii săi de partid, împărțind în stânga și în dreapta ce a mai rămas din oraş.

”Primarul faptelor concrete – Dorin Chirtoacă, a transformat „Orașul din piatră albă” într-un parc de aventuri pentru sine și amicii săi de partid, împărțind în stânga și în dreapta ce a mai rămas din orașul meu”, se spune în apelul PPEM.

Дорин Киртоакэ - Sputnik Moldova
CEC: referendum pentru demiterea lui Chirtoacă odată cu alegerea Președintelui

Totodată, cei de la PPEM susțin că  ”birocrația excesivă demotivează inițierea afacerilor, deoarece actele care suntem obligați să le obținem în primărie necesită dare de mită” și că ”aceste servicii publice care ar trebui să ușureze viața noastră, au devenit de fapt scheme de estorcare de bani de la noi, cetățenii Chișinăului”.

”Trotuarele au devenit cărări bătute de oameni care fac slalom ca să evite băltoacele, gheretele sau mașinile. Clădirile arată ca niște cutii acoperite cu faianță și „vagoncă” din care cresc anexe ca niște tumori urbane, fără să fie respectat vreun set de reguli privind estetism sau stilistică, iar zonele verzi devin benzinării și restaurante. Călătoria cu transportul public a devenit un calvar pentru locuitori. Întreprinderile municipale sunt falimentate, iar schimbarea promovată atât de mult de edilul nostru a devenit degradare”, se mai menționează în textul apelului.

Асфальт наизнанку: в Кишиневе прошел сильнейший ливень - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Chirtoacă preocupat de maşina soţiei, nu de situaţia din Chişinău după ploaie

Nici problema drumurilor nu a scăpat atenției partidului condus de Iurie Leancă:

”Drumurile ”reabilitate” cu zeci de milioane de euro peste un an necesită reparații. Primăria a accesat credite în sumă 3,6 miliarde de lei, credite ce au fost delapidate, iar noi va trebui să le întoarcem cu dobândă! Fiecare dintre noi, dar și copiii noștri, au de achitat dobânzi până în 2043. Ba mai mult, Primăria a considerat că e bine și inteligent să dea în concesiune pe 25 de ani parcările amenajate din banii europenilor unor companii offshore înregistrate cu câteva săptămâni înainte de licitațiile trucate. Asta e “schimbarea până la capăt” a lui Dorin Chirtoacă!”, se arată în apelul PPEM.

Concluzia PPEM este că ”lipsa unei viziuni de dezvoltare a transformat Chișinăul în orașul panourilor publicitare, gheretelor, a construcțiilor ilegale și a cazinourilor”.

Formațiunea politică îndeamnă cetățenii să adere la un grup de inițiativă de organizare a referendumului local pentru revocarea din funcție a Primarului General Dorin Chirtoacă.

Fluxul de știri
0