Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Jizdan: nu au fost înregistrate victime în timpul intemperiilor

© Sputnik / Родион ПРОКАPloaie
Ploaie - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, Alexandru Jizdan, a relatat despre consecințele ploilor torențiale care au căzut în noaptea spre miercuri și despre modul în care ministerul lucrează la lichidarea acestora.

CHIȘINĂU, 1 iun — Sputnik. În timpul intemperiilor care s-au abătut asupra Moldovei marți seara, nu au fost înregistrate victime omenești, a declarat miercuri ministrul Afacerilor Interne Alexandru Jizdan, în cadrul ședinței operative convocată de prim-ministrul Pavel Filip.

"Acesta este scopul principal al Ministerului — să nu admită pierderi de vieţi omenești", a spus ministrul.

El a mai adăugat că colaboratorii Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI al RM lucrează asupra consolidării barajelor. În ajun, în urma ploilor torențiale, s-a rupt zăgazul la unul dintre iazurile din satul Iargara, raionul Leova, dar apa nu a ajuns până la casele oamenilor datorită intervenției salvatorilor.

Ploaie - Sputnik Moldova
Societate
Salvatorii au evaluat consecințele ploii torențiale

"Actualmente, Ministerul evaluează riscurile. Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează că și astăzi ar putea cădea ploi. De aceea, noi lucrăm la consolidarea digurilor. Inspectăm încă o dată lacurile pentru a putea acționa în sensul prevenirii riscurilor, în cazul în care va mai ploua astăzi", a spus Jizdan.

Potrivit ministrului, în zona satului Rusca din raionul Hâncești există un segment de drum care a fost puternic afectat de ape. De fiecare dată când s-a întâmplat acest lucru, a subliniat Jizdan, salvatorii au remediat situația.

"În ceea ce privește Nistrul, noi am luat legătura cu Ucraina și nu există nici un pericol. Și Nistrul, și Prutul permit căderea ploilor", a încheiat ministrul.

Fluxul de știri
0