Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Detalii despre copiii de la Bălți, luați de ambulanţă la ultimul clopoţel

© Sputnik / Мирослав Ротарьпоследний звонок 2016
последний звонок 2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Şeful adjunct al Direcției Educație Bălți, Alexandru Roșca, a oferit detalii despre cauzele ce au dus la înrăutățirea stării câtorva copii, care au fost luați cu salvarea de la ultimul clopoţel.

CHIȘINĂU, 31 mai – Sputnik. Direcția educație din Bălți nu va efectua investigații suplimentare în legătură cu cei șapte elevi de la școala Nr. 9, care s-a simţit rău în timpul festivităţii ultimului clopoţel, a declarat Alexandru Roșca pentru corespondentul Sputnik.

Скорая помощь блюр, без номеров - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Şapte elevi de la un liceu din Bălţi, luaţi de ambulanţă chiar de la careu

Incidentul s-a produs în dimineața zilei de marți, când șapte copii au anunțat practic concomitent că au început să se simtă rău. Vârsta copiilor este cuprinsă între 9 și 13 ani. La fața locului a venit imediat un echipaj SMURD. Trei copii au fost internați la spital. Între timp, reprezentanții Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale au anunțat că toate controalele efectuate pe teritoriul școlii nu au scos la iveală vreun focar de infecție.

”Medicii sosiți la fața locului au discutat cu părinții acelor copii. Ei au constatat că un copil avea febră, altul abia fusese externat din spital. Alți câțiva copii nu au mâncat dimineața acasă”, a declarat Roșca.

El a confirmat că nu a fost identificat nici un focar de infecție sau vreo sursă de intoxicație.

”Copiii nu s-au simțit prea bine din cauza faptului că dimineața a fost însorită și afară era destul de cald”, a conchis reprezentantul Direcției Educație.

În total, la careul solemn de la școala Nr. 9 au participat 140 de elevi. Cazul a ajuns și în vizorul poliției.

Fluxul de știri
0