Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Liderul Platformei DA s-a încăierat cu poliţiştii

© Sputnik / Мирослав РотарьАндрей Нэстасе
Андрей Нэстасе - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, a încercat să zădărnicească marţi şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii.

CHIŞINĂU, 31 mai – Sputnik. Liderul Platformei Demnitate şi Adevăr (DA), Andrei Năstase, a încercat să forţeze marţi cordonul de poliţişti care apăra ordinea publică în faţa Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

La această şedinţă, magistraţii decideau asupra demersului procurorului general interimar Eduard Harunjen de a începe urmărirea penală pe numele judecătoarei Domnica Manole, pentru pronunţarea unei hotărâri contrare legii.

În susţinerea lui Manole au venit membrii şi simpatizanţii Platformei DA. La un moment dat, Năstase a început să împingă poliţiştii în intenţia de a intra împreună cu protestatarii în sala de şedinţe a CSM. 

Андрей Нэстасе - Sputnik Moldova
Andrei Năstase vrea să ajungă în Parlament sau la pușcărie?

Năstase a fost oprit de poliţişti. Oamenii legii i-au explicat lui Năstase că poate să privească şedinţa on-line. În acest scop, la Consiliul Superior al Magistraturii este amenajată o sală specială.

Consiliul Superior al Magistraturii a acceptat, marţi, sesizarea Procurorului General interimar şi a eliberat acordul pentru pornirea urmăririi penale în privinţa judecătorului Curţii de Apel Chişinău Domnica Manole. După parvenirea hotărârii motivate, va fi pornită urmărirea penală şi cercetate circumstanţele  adoptării şi pronunţării de către magistratul vizat a hotărârii din 14 aprilie 2016, prin care a fost obligată Comisia Electorală Centrală (CEC)  să adopte o hotărâre cu privire la iniţierea referendumului republican  constituţional pentru revizuirea Constituţiei Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0