Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Popa: Filat abia aşteaptă să înceapă a vorbi

© Sputnik / Мирослав РотарьВлад Филат
Влад Филат - Sputnik Moldova
Abonare
Avocatul Igor Popa susţine că apărarea fostului premier, Vlad Filat, va cere ca şedinţele de judecată la care vor vorbi martorii din partea inculpatului să fie publice. El mai susţine că liderul PLDM abia aşteaptă să înceapă a-şi prezenta şi punctul său de vedere.

CHIŞINĂU, 8 apr – Sputnik. Avocatul lui Vlad Filat, Igor Popa, a declarat vineri seara după şedinţa de judecată la care a continuat examinarea probelor acuzării că martorii atraşi în proces de procurori nu spun nimic nou şi că declaraţiile acestora nu sunt suficiente pentru inculparea fostului premier.

„În opinia noastră mărturiile acestora (a martorilor acuzării, n. red.) nu au o valoare probantă suficientă în vederea încadrării unei infracţiuni ce i-ar putea fi incriminată lui Vlad Filat”, a declarat avocatul Igor Popa.

Адриана Бецишор 26.01.2016 - Sputnik Moldova
Politică
Beţişor: Filat a beneficiat de banii scoşi din BEM

El a menţionat că Vlad Filat şi-a expus de mai multe ori public opinia referitor la necesitatea anumitor acţiuni pentru redresarea situaţiei din sistemul financiar-bancar şi că de aceeaşi părere au fost şi Iurie Leancă, dar şi alţi factori de decizie.

„Dar asta nu înseamnă că Vlad Filat a avut careva implicaţii ilegale faţă de alţi factori de decizie”, a mai afirmat avocatul.

El a subliniat că săptămâna viitoare vor veni în faţa instanţei ultimii martori ai acuzării.

„Din aceste considerente credem şi sperăm că şedinţele vor deveni publice. Noi vom aduce martorii care vor compărea în faţa instanţei de judecată şi sperăm să avem parte de aceeaşi echitate în proces prin prisma egalităţii armelor”, a spus Igor popa.

Potrivit acestuia, Vlad Filat aşteaptă să pună întrebări, pentru a-şi demonstra nevinovăţia.

Referindu-se la declaraţiile publice ale procurorului Adriana Beţişor, Igor Popa a spus că dânsa „face afirmaţii care sunt departe de adevăr”.

„Eu nu pot să comentez mai mult decât am spus mai devreme, dar ştiu cu siguranţă că toate declaraţiile procurorului nu fac altceva decât să încalce acea prezumţie a nevinovăţie a domnului Filat”, a precizat avocatul, menţionând şi că va cere ca procesul să fie public la audierea martorilor apărării.

„Noi cerem asta la fiecare şedinţă. O vom cere şi la următoarea şedinţă, deoarece nu mai există nici un risc, aşa cum invoca procurorul, ca martorii acuzării să fie influenţaţi sau intimidaţi. De aceea pledăm în continuare pentru şedinţe publice şi cetăţenii acestei ţări trebuie să cunoască acest caz de rezonanţă şi să perceapă singuri care sunt probele şi care sunt încălcările în acest proces, care este unul neechitabil”, a mai declarat Popa. De asemenea, el a spus că nu găseşte de cuviinţă să comenteze declaraţiile făcute de unii martori.

„În general considerăm că aceşti martori nu spun nimic nou”, a afirmat el.

Avocatul Igor Popa a mai spus că şi la următoarea şedinţă va cere recuzarea procurorului Adriana Beţişor.

Fluxul de știri
0