Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un magistrat de la Curtea de Apel va fi cercetat penal

© Sputnik / Vladimir PolusatovАпелляционная палата Curtea de apel
Апелляционная палата Curtea de apel - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorul general interimar a primit acordul CSM pentru cercetarea penală a Domnicăi Manole, magistrat la Curtea de Apel. Procuratura promite o anchetă obiectivă şi transparentă.

CHIŞINĂU, 31 mai – Sputnik. Consiliul Superior al Magistraturii a acceptat, marţi, sesizarea procurorului general interimar, Eduard Harunjen, şi a eliberat acordul pentru pornirea urmăririi penale în privinţa judecătorului Curţii de Apel Chişinău Domnica Manole.

Magistratul este acuzat de pronunţarea unei hotărâri contrare legii.

„După parvenirea hotărârii motivate, va fi pornită urmărirea penală şi cercetate circumstanţele  adoptării şi pronunţării de către magistratul vizat a hotărârii din 14 aprilie 2016, prin care a fost obligată Comisia Electorală Centrală (CEC) să adopte o hotărâre cu privire la iniţierea referendumului republican  constituţional pentru revizuirea Constituţiei Republicii Moldova”, anunţă Procuratura Generală.

La baza adresării către CSM au stat două motive: sesizarea preşedintelui CEC, Iurie Ciocan, prin care se solicita tragerea la răspundere penală a judecătorului Manole şi, al doilea motiv, decizia Curţii Supreme de Justiţie din 22 aprilie, prin care s-a constatat caracterul vădit ilegal al hotărârii din 14 aprilie.

Эдуард Харунжен - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Procurorul general interimar: nu toţi procurorii vor trece de reformă

Procuratura Generală dă asigurări că ancheta va fi una obiectivă şi pe măsură transparentă, astfel încât să nu existe loc pentru interpretări eronate sau speculaţii, inclusiv de ordin politic, iar rezultatele anchetei  vor fi  publice.

Totodată, Procuratura Generală a luat act de apelul public lansat de către unii reprezentanţi ai societăţii civile în legătură cu cazul dat şi reiterează angajamentul de a manifesta deschidere şi de a lua în calcul şi supune analizei orice opinie venită de pe poziţie profesionistă, care va ajuta la stabilirea adevărului pe caz.

Fluxul de știri
0