Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Miercuri, zi liberă pentru bugetarii din toată ţara

© Sputnik / Rodion ProcaOrhei 1 iunie
Orhei 1 iunie - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a decis ca ziua de miercuri, 1 iunie, când este marcată Ziua internaţională a copilului să fie zi liberă. Aceasta va fi recuperată pe 25 iunie.

CHIŞINĂU, 31 mai – Sputnik. Miercuri, 1 iunie, de Ziua internaţională a copilului, Guvernul a anunţat zi liberă în toată ţara. Decizia a fost luată la şedinţa de marţi a Guvernului.

„Este o hotărâre a Parlamentului prin care ziua de 1 iunie este declarată liberă. Pentru că nu am avut timp la dispoziţie să facem ajustările necesare, astăzi s-a aprobat o hotărâre de Guvern pentru acest an, prin care 1 iunie este declarată zi liberă”, a menţionat ministrul Muncii, Portecţiei Sociale şi Familiei, Stela Grigoraş.

Ministrul a precizat că ziua de 1 iunie, va fi recuperată de bugetari sâmbătă, 25 iunie.

Potrivit ministrului, imediat ce va fi definitivată legea adoptată în Parlament, ziua de 1 iunie nu va mai fi recuperată. 

Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Liberalii propun ca 1 iunie să fie declarată zi liberă

„Din punctul meu de vedere, sunt prea multe zile de odihnă. Dar vom avea o abordare complexă şi vom veni cu un proiect de completare a celui aprobat de Parlament”, a declarat premierul Pavel Filip.

Parlamentul a aprobat săptămâna trecută un proiect de lege înaintat de liberali prin care ziua de 1 iunie este declarată zi liberă în Moldova.

„Am inițiat această propunere legislativă alături de colegii mei, având în vedere că data de 1 iunie este Ziua ocrotirii copilului și trebuie marcată împreună cu părinţii, deoarece copiii evoluează la diferite spectacole și au nevoie de sprijinul, afecţiunea și atenția părinților”, a menţionat unul din autorii proiectului, deputatul Alina Zotea.

Ziua internațională a copilului este în multe țări o sărbătoare pentru copii. Ea se sărbătorește la date diferite în țări diferite. În Moldova, aceasta se sărbătorește în fiecare an pe data de 1 iunie.

Fluxul de știri
0