Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Liberalii propun ca 1 iunie să fie declarată zi liberă

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент заседание 11.03.2016
Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Deputaţii PL au înregistrat în Parlament un proiect de lege care presupune declararea zilei de 1 iunie, când este marcată Ziua copilului, drept zi liberă în toată ţara.

CHIŞINĂU, 24 mai – Sputnik. Deputatul liberal Alina Zotea a înregistrat în Parlament o iniţiativă legislativă prin care propune declararea zilei de 1 iunie drept zi liberă pentru toţi angajaţii din Moldova.

oameni люди - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Un deputat propune o lege care să „îmbunătăţească relaţiile dintre sexe”

„Am inițiat această propunere legislativă alături de colegii mei, având în vedere că data de 1 iunie este Ziua ocrotirii copilului și trebuie marcată împreună cu părinţii, deoarece copiii evoluează la diferite spectacole și au nevoie de sprijinul, afecţiunea și atenția părinților”, spune Zotea.

În opinia deputatei, lipsa părinților la evenimentele educative se răsfrânge negativ asupra dezvoltării copiilor.

„Toate manifestările sănătoase se deprind în copilărie și pot asigura o conduită corectă pentru restul vieții”, menţionează deputatul PL.

Ziua internațională a copilului este în multe țări o sărbătoare pentru copii. Ea se sărbătorește la date diferite în țări diferite. În Moldova, aceasta se sărbătorește în fiecare an pe data de 1 iunie.

Fluxul de știri
0