Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Premierul a numit în funcţie un nou şef la statistică

© Sputnik / Мирослав РотарьПавел Филип
Павел Филип - Sputnik Moldova
Abonare
Vitalie Valcov a fost numit în cadrul şedinţei de marţi a Guvernului în funcţia de director general al Biroului Național de Statistică.

CHIŞINĂU, 31 mai – Sputnik. Premierul Pavel Filip l-a numit, marţi, în şedinţă de Guvern, pe Vitalie Valcov în funcţia de director general al Biroului Național de Statistică (BNS).

La 18 mai, Filip l-a demis din funcţia de director al BNS pe Marin Gospodarenco pentru grave lacune în prezentarea rezultatelor primului Recensământ al populaţiei şi locuinţelor.

Premierul şi-a exprimat speranţa că, odată cu numirea lui Valcov în fruntea BNS, problemele legate de întârzierea prezentării rezultatelor recensământului vor fi soluţionate.

La rândul său, noul director al BNS a solicitat ajutorul Guvernului în această chestiune.

кабинет министров - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Decis: prima demisie în guvernul Pavel Filip

„Niciodată în istoria sa, BNS  nu s-a confruntat ca aşa probleme ca acum şi solicit susţinerea premierului şi a întregului Guvern”, a declarat Valcov.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, premierul a numit-o pe Ala Negruţă în funcţia de director general adjunct al BNS, funcţie deţinută din 2010 de Vitalie Valcov.

Valcov a mai fost în fotoliul directoruljui general al Biroului Național de Statistică în perioada anilor 2001 – 2008.

Fluxul de știri
0