Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Careurile solemne: sărbătoare înainte de testare

© Sputnik / Антон Круглов / Accesați arhiva multimediaПоследний звонок
Последний звонок - Sputnik Moldova
Abonare
În instituțiile de învățământ din Republica Moldova au avut loc careurile solemne prilejuite de încheierea anului școlar. Pentru 22 de mii de absolvenți ”ultimul sunet” este o etapă importantă între orele de clasă și apropiatele examene de evaluare.

CHIȘINĂU, 31 mai – Sputnik. Marți, în instituțiile de învățământ din Moldova a sunat ”ultimul clopoţel”.

Careurile solemne au început la 8.30. La festivităţi vor participa peste 22 de mii de elevi din clasele a XII-a, care deja la 3 iunie urmează să susțină primul examen de absolvire.

Выпускной бал. - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cât vor costa pregătirile liceenilor pentru serata de absolvire

Sesiunea de examene va avea loc între 3 și 21 iunie, în 102 centre educaționale specializate. Primul examen de bacalaureat va fi cel de limba și literatura română pentru alolingvi, după care, la 7 iunie – la limba de instruire, la 10 iunie va avea loc evaluarea la limba străină, la 14 iunie — examenul la obiectul de profil (matematica, istoria românilor și istoria universală, sport, tehnologii sau arte), la 17 iunie, absolvenții își vor demonstra cunoștințele în cadrul examenului la solicitare, iar la 21 iunie – la limba maternă (ucraineană, bulgară, găgăuză).

Verificarea lucrărilor va începe la 4 iunie și se va încheia la 26 iunie. Rezultatele vor fi anunțate în ziua următoare.

Fluxul de știri
0