Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Arcașii moldoveni au câștigat Campionatul Europei la dublu mixt

© Sputnik / Юрий Сомов / Accesați arhiva multimediaНа поле для стрельбы из лука.
На поле для стрельбы из лука. - Sputnik Moldova
Abonare
Alexandra Mîrca și Dan Olaru au cucerit medalia de aur la proba dublu mixt la tirul cu arcul recursiv în cadrul Campionatului European care s-a desfășurat în Marea Britanie.

CHIȘINĂU, 30 mai — Sputnik. Arcașii moldoveni Dan Olaru și Alexandra Mîrca au câștigat Campionatul Europei la tirul cu arcul, care s-a desfășurat în perioada 23 — 29 mai la Nottingham (Marea Britanie).

În repriza finală a tirului cu arcul recursiv, duetul din Moldova s-a calificat pe locul 12 acumulând 1272 puncte. Ulterior, în optimile de finală Olarul și Mârca i-au învins cu 6:0 pe italienii Sartori și Nespoli, iar în sferturile de finală au câștigat partida cu același scor în faţa finlandezilor Taru Kuoppa și Antti Tekoniemen. În semifinală, arcașii moldoveni i-au bătut cu 6:2 pe câștigătorii calificărilor —Yasemin Anagoz și Mete Gazoz din Turcia, obținând dreptul de a se lupta pentru medalia de aur.

În partida decisivă, Olaru și Mîrca au învins detașat (6:0) perechea franceză Berengere Schunh / Jean Valladont.

Bronzul a fost cucerit de ucrainenii Anastasia Pavlova și Viktor Ruban.

Fluxul de știri
0