Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De ce poliţiştii nu pot rezista la mitele mari

© Sputnik / Evghenii PanasencoBancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești
Bancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Abonare
Un poliţist din Chişinău a ajuns în izolatorul CNA, fiind prins de oamenii legi în flagrant delict când lua mită în sumă de 2 mii de euro.

CHIŞINĂU, 30 mai – Sputnik. Un ofiţer de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de poliție Râşcani al municipiului Chişinău a fost reținut de angajaţii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI și procurorii anticorupție. Acesta este suspectat de corupere pasivă.

Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Motivul pentru care un poliţist din Bălţi nu a luat mită

Polițistul corupt a esorcat şi primit 2 mii de euro de la un angajat al Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI. În schimbul banilor, polițistul i-a promis victimei că o va scuti de la răspunderea penală pentru un pretins caz de huliganism.

Omul legii a fost reţinut în flagrant delict pe o stradă din capitală. Acesta a fost condus la sediul Procuraturii anticorupţie pentru a fi audiat în calitate de bănuit şi reţinut pentru 72 de ore.

Poliţistul este anchetat pentru corupere pasivă. Pentru o astfel de infracțiune, legislația Republicii Moldova prevede o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de până la 160 mii de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Fluxul de știri
0