Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Democrații i-au ”bătut” pe liberali la Sărata Galbenă

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaВыборы в Сейм Польши
Выборы в Сейм Польши - Sputnik Moldova
Abonare
Candidatul Partidului Libera a ajuns în turul doi cu pretendentul la funcția de primar din Sărata Galbenă din partea Partidului Democrat.

CHIȘINĂU, 30 mai – Sputnik. Comisia Electorală Centrală anunță că locuitorii comunei Sărata Galbenă din raionul Hâncești și-au ales primarul în cadrul turului doi al alegerilor locale noi din localitate.

Alegeri 2015 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
În ce localități din Moldova vor avea loc duminică alegeri locale

Scrutinul a avut loc duminică, 29 mai curent. Pentru funcția de primar al comunei Sărata Galbenă au concurat liberalul Taras Veleriu și democratul Lozovoi Mihail.

Candidatul PDM, Lozovoi Mihail, a acumulat 1225 voturi din cele 2418 valabil exprimate, iar candidatul PL a acumulat numai 1160 voturi.

Astfel, cu un rezultat de 51,36 la sută față de cel de 48,64 la sută, candidatul Partidului democrat a devenit primarul comunei Sărata Galbenă din raionul Hâncești.

Taras Veleriu și Lozovoi Mihail au acumulat cele mai bune rezultate în turul întâi, însă nici unul nu a avut destule voturi de pentru a câștiga alegerile.

În primul tur, pentru candidatul PDM Lozovoi Mihail au votat 996 de persoane, acesta acumulând 49,08 la sută, iar pentru candidatul PL, Taras Valeriu, au votat 918 persoane și a acumulat 45,24 la sută.

Fluxul de știri
0