Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Procurorul şef anticorupţie vorbeşte despre dosarul lui Vladimir Filat

© Sputnik / Мирослав РотарьГенеральное собрание прокуроров
Генеральное собрание прокуроров - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorul şef anticorupţie, Viorel Morari, consideră că la etapa actuală examinarea în instanţă a dosarului ex-premierului Filat nu poate fi cu uşile deschise.

CHIŞINĂU, 29 mai – Sputnik. Procurorul şef anticorupţie, Viorel Morari, a declarat că hotărârea instanţei în cazul liderului PLDM, Vladimir Filat, va fi publică. 

„Societatea va putea analiza probele care vor sta la baza hotărârii emisă de instanţă, fie de condamnare fie de achitare”, a declarat procurorul.

Procuror Adriana Betisor - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Procuror: îmi pare rău că nu aveţi acces la ce declară martorii despre Filat

Potrivit lui Morari, personal, consideră că procesul de judecată în dosarul lui Vladimir Filat trebuie să se desfăşoare cu uşile închise. În opinia procurorului, acum, la jumătatea procedurii de examinare a procesului, când deja au fost audiaţi martorii acuzării, nu ar fi corect ca şedinţele să fie publice. 

Procurorul a mai precizat că nici un martor din dosarul Filat, fie din partea acuzării sau apărării, nu s-a adresat Procuraturii anticorupţie ca să spună că ar fi intimidat. 

Filat a fost reţinut la 15 octombrie 2015. Procurorii îl învinuiesc pe acesta că, în perioada în care deţinea funcţia de prim-ministru, a primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 de milioane de dolari. Din data de 23 octombrie, Filat a fost transferat din izolatorul CNA în Penitenciarul nr.13.

Fluxul de știri
0