Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Procuror: îmi pare rău că nu aveţi acces la ce declară martorii despre Filat

© Photo : Procuratura generală a RMProcuror Adriana Betisor
Procuror Adriana Betisor - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Potrivit încheierii completului de judecată care examinează cazul liderului PLDM, şedinţele vor fi deschise după ce va fi expediatp întreaga cauză care este în procedura anticorupţie.

CHIŞINĂU, 28 mai – Sputnik. Procurorul anticorupţie Adriana Beţişor a declarat că şedinţele de judecată pe cazul liderului PLDM Vladimir Filat vor fi publice după ce întregul dosar despre fraudele bancare va fi trimis în instanţă. 

„Potrivit încheierii completului de judecată care examinează cazul, şedinţele vor fi deschise după ce vom expedia cauza care este în procedura anticorupţie. Adică celelalte capete de acuzare care au fost disjunse din autodenunţul lui Ilan Şor. După aceasta toate şedinţele vor fi făcute publice”, a declarat Beţişor.  

„De pe data de 15 octombrie 2015 venim în faţa dumneavoastră cu dovezi clare şi certe asupra probatoriului pe acest dosar. Şi mie îmi pare rău că nu aveţi acces să vedeţi ce declară oamenii în cadrul şedinţei de judecată faţă de „nevinovăţia”, aşa cum o invocă domnul Filat”, a continuat procurorul.

În prezent, organul de urmărire penală aşteaptă răspunsurile de la comisiile rogatorii din alte ţări. 

„Nu pot fi previzibilă în timp. Lucrăm. Cum avem date care pot fi furnizate inclusiv pentru presă, vă promit că vin şi vi le comunic”, a comunicat Beţişor.

Potrivit procurorului, este cert că probatoriul prezentat de către procuratura anticorupţie în instanţa de judecată este unul bine dovedit.

Влад Филат - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Martorii lui Filat au început să vină la judecată: vezi cine sunt
 

„Sunt declaraţiile persoanelor care au avut tangenţă şi au fost supuse influenţării. Sunt foarte multe înscrisuri, rezultatele prercheziţiilor efectuate de procuratura anticorupţie”, a declarat procurorul. 

Deputatul PLDM a fost reţinut la 15 octombrie 2015. Procurorii îl învinuiesc pe Filat că, în perioada în care deţinea funcţia de prim-ministru, a primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 de milioane de dolari. Din data de 23 octombrie, Filat a fost transferat din izolatorul CNA în Penitenciarul nr.13.

Fluxul de știri
0