Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O nouă pasăre a apărut în Moldova

© Flickr / Panayotis1Uliu cu picioare scurte
Uliu cu picioare scurte - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În sudul Moldovei a fost documentat pentru al doilea an consecutiv prezența uliului cu picioare scurte.

CHIŞINĂU, 29 mai – Sputnik. Membrii Societății pentru Protecția Păsărilor și Naturii (SPPN) din Moldova au documentat pentru al doilea an consecutiv prezența uliului cu picioare scurte (Accipiter brevipes) la locul de cuibărire, în sudul Republicii Moldova. 

Anterior în baza unor observații se presupunea că această specie ar putea cuibări pe teritoriul Republicii Moldova. Ornitologii sovietici Averin și Gania catalogau specia drept „posibil clocitor” în 1971 în baza a două observații în regiunea Chițcani și una din regiunea transnistreană.

Țestoasă - Sputnik Moldova
Republica Moldova
O reptilă pe cale de dispariţie a înnoptat la Ministerul Mediului
 

În prezent BirdLife International trece specia în lista păsărilor cuibăritoare din Republica Moldova bazându-se doar pe harta de distribuție a speciei.

„Cu toate că nu este o specie periclitată la nivel global, uliul cu picioare scurte se întâlnește rar în România și Republica Moldova, fiind la extrema nordică a arealului de cuibărire. Mai multe observații a unor ornitologi moldoveni, români, lituanieni și elvețieni, dovedește cuibărirea acestei specii pe teritoriul Republicii Moldova”, anunţă Societatea pentru Protecția Păsărilor și Naturii.

Locația cuibăririi uliului cu picioare scurte în Moldova rămâne, deocamdată, confidențial.

Fluxul de știri
0