Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O reptilă pe cale de dispariţie a înnoptat la Ministerul Mediului

© fb.com/ Valeriu MunteanuȚestoasă
Țestoasă - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
O broască ţestoasă găsită de un grup de cetăţeni pe un drum din Hânceşti a fost adusă în biroul ministrului Mediului.

CHIŞINĂU, 16 mai- Sputnik. Ministrul Mediului, Valeriu Munteanu,a publicat pe pagina sa de socializare o fotografie în care apare o broască ţestoasă pe tastatura unui calculator. Ministrul a explicat că această fotografie este făcută chiar în biroul său.

„Broasca ţestoasă, găsită duminică la marginea drumului, a făcut un scurt popas la Ministerul Mediului al Republicii Moldova. Specialiştii mi-au confirmat că este o specie pe cale dispariţie în Republica Moldova”, a scris ministrul.

Munteanu a precizat că va merge personal în a doua parte a zilei pe malul râului Răut, unde va lăsa broasca în libertate.

Ministrul Mediului Valeriu Munteanu - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Un ministru liberal şi-a luat sapa şi a plecat în pădure

„După-masă voi merge să o eliberez în apropierea râului Răut, unde, conform zoologilor, o aşteaptă semenii săi”, a declarat Munteanu.

Potrivit ministrului, broască țestoasă a fost găsită pe o sosea din raionul Hâncești.

„S-a dovedit a fi o broască-țestoasă-de-baltă (emys orbicularis), întâlnită extrem de rar pe teritoriul statului nostru, reptilă inclusă de mulți ani în Cartea Roșie a Republicii Moldova, în Cartea Roșie a Europei, în Lista Roșie a IUCN, în Anexa IV a Directivei Habitate dar și în Anexa III a Convenției de la Berna din 1979”, a explicat ministrul Mediului.

Broasca ţestoasă a stat noaptea trecută la Ministerul Mediului, iar luni a fost consultată de specialiștii Institutului de Zoologie al AȘM.

Fluxul de știri
0