Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ploaia de sâmbătă a provocat prejudicii colosale

© Sputnik / Родион ПРОКАPloaie
Ploaie - Sputnik Moldova
Abonare
În unele localități din țară ploaia cu grindină de sâmbătă a provocat prejudicii enorme.Comisiile pentru situații excepționale evaluează suma prejudiciului material înregistrat în localitățile din țară.

CHIȘINĂU, 29 mai – Sputnik. Conform informațiilor operative oferite de Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI  în urma ploiilor torențiale de sâmbătă au fost înregistrate prejudicii în mai multe localități din țară.

Ploaie - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Meteorologii îşi menţin avertizarea: averse, grindină şi vijelie
 

Ploaia însoțită de rafale de vânt a prăbușit un arbore pe str. Lacului, din capitală, în urma căruia au fost deteriorate firele electrice, precum și țigla metalică de pe acoperișul unei case de locuit. În urma incidentului nimeni nu a avut de suferit. La fața locului pentru remedierea situației a venit furnizorul de curent electric, dar și asociația de gospodărie a spațiilor verzi.  

Tot ploaia a afectat o porțiune de drum local din satul Bălăbănești a raionului Criuleni, iar în satul Cazangic, raionul Leova au fost deteriorate 75 ha de porumb.

Averse cu grindină au fost înregistrate în localitatea Coșnița, raionul Dubăsari și în satul Slobozia –Dușca din raionul Criuleni. 

Comisiile pentru situații excepționale evaluează suma prejudiciului material înregistrat în localitățile din țară.


Fluxul de știri
0