Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noul viceministru al Justiției explică de ce a acceptat această funcţie

© Sputnik / Maksim BogodvidMłotek sędziowski
Młotek sędziowski - Sputnik Moldova
Abonare
Noul viceministru al Justiției, Anatolie Munteanu, a declarat că sarcina primordială a Ministerului Justiţiei este să facă legi care să se aplice bine în Moldova.

CHIŞINĂU, 29 mai – Sputnik. Noul viceministru al Justiției, Anatolie Munteanu, afirmă că a venit în această postură pentru a realiza îmbunătățiri și a face un cadru comod de aplicat, care să demonstreze că pe teritoriul constituțional al Republicii Moldova funcționează legea.

„Pentru un jurist de carieră, prestația în cadrul Ministerului Justiției este una foarte importantă. Am activat constant în acest domeniu și am observat dificultățile pe care le întâlnesc la aplicarea legii colegii noștri din prima linie, dar și mii de juriști. Deseori, facem paralele între cât de bine sunt făcute legile și cât de rău se aplică. Avem sarcina primordială să facem legi fezabile și utile în Republica Moldova", susține noul viceministru al Justiției.

Anatolie Munteanu și-a făcut studiile în Republica Moldova. Este licenţiat în Drept la Universitatea de Stat din Moldova. Şi-a făcut masteratul la Universitatea de Studii Europene, specializarea drept penal. În 2011 a devenit doctorand la Institutul de cercetări juridice și politice al Academiei de Științe, având ca temă „Garantarea dreptului la integritate fizică și psihică".

justice, суд - Sputnik Moldova
Republica Moldova
O nouă notă pentru reforma organelor de drept din Moldova

Viceministrul Justiției a avut activitatea profesională preponderent în organele Procuraturii. A început ca ajutor al procurorului raionului Florești. A activat în calitate de ajutor și ajutor superior al procurorului din Chișinău. A fost procuror și procuror superior în Secția securitate internă. În octombrie 2013 a devenit șeful Serviciului reprezentare a învinuirii în Curtea de Apel Chișinău al Secției judiciar-penale. Mai târziu a deținut funcțiile de: șef al Secției judiciar-penale și șef-interimar al Direcției judiciare.

Din 2007, Anatolie Munteanu este formator la „Institutul Național al Justiției". Iar din octombrie 2008 până în aprilie 2015 a fost avocat parlamentar, Directorul Centrului pentru Drepturile Omului din Moldova, Președintele Mecanismului Național de Prevenire a Torturii. 

În 2016, Munteanu și-a reluat activitatea la Procuratura Generală, în calitate de procuror pentru misiuni speciale, apoi a devenit șef-interimar al Secției asistență juridică internațională și integrare europeană.

Fluxul de știri
0