Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

O nouă notă pentru reforma organelor de drept din Moldova

© Sputnik / Andrei Starostin / Accesați arhiva multimediajustice, суд
justice, суд - Sputnik Moldova
Abonare
Marţi, la Chişinău, se întruneşte în şedinţă Consiliul Național pentru Reforma Organelor de Ocrotire a Normelor de Drept unde va fi prezentat raportul cu privire la evaluarea reformei în sistemul de drept al Moldovei.

CHIŞINĂU, 23 mai – Sputnik. Consiliul Național pentru Reforma Organelor de Ocrotire a Normelor de Drept (CNROOND) se va întruni marţi, 24 mai, în prima şedinţă din acest an. Şedinţa va fi cu uşile deschise şi la ea va fi prezentat Raportul anual privind gradul de implementare al Strategiei de Reformă a Sectorului Justiției pentru anii 2011-2016 și obiectivele de viitor.

Moscow hopes that while the European Union reviews possible new sanctions against Russia next week that “common sense will prevail.” - Sputnik Moldova
Politică
Revizorii UE vin în Moldova pentru a evalua perspectivele reformelor

Ședința va fi prezidată de șeful statului Nicolae Timofti. La eveniment vor participa ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, ambasadorul UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, șeful Oficiului Consiliului Europei în Chişinău, Jose-Luis Herrero, ambasadorul Marii Britanii în țara noastră, Phil Batson, miniștri, deputaţi, șefi ai instituțiilor statului și reprezentanții societății civile.

Consiliul Național pentru Reforma Organelor de Ocrotire a Normelor de Drept are atribuția de a evalua periodic procesul de implementare a Strategiei și gradul de realizare a obiectivelor acesteia, în baza rapoartelor de monitorizare întocmite de Ministerul Justiţiei.

Consiliul adoptă decizii cu un caracter de recomandare. Ele pot servi drept temei pentru emiterea de către preşedintele Republicii Moldova a decretelor şi pentru luarea altor hotărâri în probleme ce ţin de reforma organelor de ocrotire a normelor de drept.

Fluxul de știri
0